keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rv 40+6 Yö kotona

Huomenta. Täältä kotoa. Sain kuin sainkin lähteä yöksi kotiin, vaikka illalla vaihtunut päivystävä lääkäri meinasi pyörtää kierrolla olleen lääkärin lupauksen!! Kätilö oli joutunut vääntämään kättä tämän kanssa jotta pääsisin kotiin. Syynä oli tietysti se, ettei tarkkailusta saisi lähteä kun on saanut cytotecejä.... Mutta kun vauvan käyrät oli täysin OK ja mulla ei supistellut niin pääsin. Tänä aamuna yhdeksäksi takaisin lääkärinkierrolle kuulemaan mitä jatkossa... En kestä jos sieltä tulee taas se "Ja jatketaan cytoteceillä...."!!! Kätilö tosin sanoi mulle, että vielä ei ole kokeiltu laittaa cytotecejä kohdunsuulle, silloin saadaan kuulemma aikaan todella voimakas vaikutus? Sanoi että ennen vanhaan tuota tapaa käytettiin ja ensisynnyttäjätkin synnyttivät muutamassa tunnissa, mutta kolikon kääntöpuolena oli, että äiti ja vauva olivat tuollaisesta syöksysynnyttämisestä puolikuolleita! :-( Kuulosti kauhealta..

Samppa haki mut eilen kotiin ja kitisi koko ajan jostain. Ei halunnut osoittaa mitään hellyyttä tai ymmärrystä tätä mun koettelemusta kohtaan. Pyysin jos se kehtaisi hieroa mun selkää kun se alkaa oleen viikon sairaalasängyssä makaamisen jäljiltä suht paskana... Hieroihan se. Mutta se oli sellasta "hieromista". Yhdellä kädellä paineli ja samalla valitti kuinka on huono asento ja ei kehtaa eikä jaksa eikä sitä eikä tätä...!!!!! Olin liian väsynyt edes kilahtamaan asiasta, käänsin kylkeä ja vaivuin uneen. On se kyllä niin idiootti etten taas jotenkin kestä. Mutta sen enempää en S:aa jaksa nyt vatvoa... Voin kirjoittaa myöhemmin mitä on ollut S:n tuki sairaalassa. Niin, siis "tuki".

Mulla oli ohjeistuksena tulla välittömästi takas synnärille jos yöllä tulee yksikään kipeä supistus. Tai vuotoa tai muuta hälyyttävää.. jotta ottavat heti käyrää vauvasta. No ei mulla onneksi tullut mitään hämminkiä, perus jomottelua ollut vatsalla. Toki heräilin monesti ja kävin vessassa yön aikana, mutta sain ainakin paremman mielenrauhan kuin sairaalassa nukkuessa! Siis se paikka on jotain niiiiiiin ahdistavaa!! En voi uskoa että huomenna tulee täysi viikko sairaalassaoloa täyteen! Siis YÄK. En varmaan pääse pois sieltä ennenkuin 3 viikkoa on täynnä!! Aivan kauheaa edes ajatella! Ja mun serkkutyttö pääsee tänään nyyttinsä kanssa kotiin.. :-( Mun nyytti ei halua edes ulostautua mun masusta! 

Toivon todella että tänään hommat alkaisi kirjaimellisesti KÄYDÄ! Helkkari soikoon, kai tässä munkin kiduttamisessa on jokin RAJA?!! Ja kaikki varsinaiset synnytyskivut ovat vielä edessä päin.... Nyt joku korkeampi voima saa luvan tulla apuun!

8 kommenttia:

 1. Mulla laitettiin keskenmenon jälkeen cytotecit kohdunsuulle ja se sai aikaan tosi kipeitä supistuksia. :( Mutta kohtu tyhjentyi sen jälkeen eli se toimi niinkuin pitikin. Eli jos ne siellä sitä ehdottavat, niin mä varmaan kokeilisin. Jos joutuu riutumaan noin pitkään niinkuin sä olet nyt joutunut, niin sekin väsyttää pidemmän päälle. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai mun on kokeiltava seKIN jos lääkäri on sitä mieltä.. Eihän tässä ole vaihtoehtoja juurikaan. Huoh.:/

   Poista
 2. Isot tsempitykset! Varmaan alkaa kohta olla olo, että keinolla millä hyvänsä pinnistät vauvan ulos? Tosiaan kyllä varmaan vie voimat tollanen monen päivän käynnistely ja ees taas veivaaminen, onneksi sait nyt nukkua kotona edes yhden yön ja kerätä voimia jatkoon...

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että pääsit kotiin välillä, toivottavasti lepo auttoi ja synnytys lähtisi nyt käyntiin. Pistää kyllä vihaksi tuo S:n käytös. Hepulta tuntuisi puuttuvan empatiakyky ihan kokonaan.

  Hain vähän tietoa synnytyksen käynnistyksestä ja löysin tällaiset potilasohjeet:

  http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/synnytykset/vauvamatkalla/Vauvamatkallanettioppaan%20liitteet/synnytyksen_kaynnistaminen_su.pdf
  http://www.pkssk.fi/c/document_library/get_file?uuid=fce3788b-3b09-44d3-91a3-b36ac3543a38&groupId=14730

  Pari hyvää lainausta vielä noista:

  "Käynnistys kuten muutkin lääketieteelliset
  toimenpiteet tehdään tai jätetään tekemättä yhteisymmärryksessä äidin ja hoitavan lääkärin
  kanssa."

  "Toisinaan synnytys ei käynnisty kaikista yrityksistä huolimatta, koska elimistö ei ole siihen vielä
  valmis. Tällöin pidetään kypsyttelyssä välipäiviä ja kokeillaan uudelleen."

  Mietin tosiaan, että eihän sinun ole pakko kokeilla esimerkiksi cytotecia kohdunsuulle, jos et halua. Niin kauan kun ei ole ihan välitöntä hengenvaaraa, sinulla on kyllä oikeus osallistua päätöksentekoon sinua koskevista toimenpiteistä. Voit esimerkiksi lähteä vaatimaan keisarileikkausta. Tosin eipä sekään nyt välttämättä ihan paras vaihtoehto ole, joten siinä mielessä vaihtoehdot ovat toki rajatut.

  Pidän peukut ja varpaat pystyssä, että hommat lähtisivät etenemään. Koeta ottaa rennosti, vaikka se varmasti onkin tosi vaikeaa. Rentous ja rauhallisuus saattavat autaa synnytyksen etenemiseen.

  Tsemppiä hurjasti!

  VastaaPoista
 4. Voi. Mä olin jo varma että täällä olisi vauvauutisia. No olet ainakin tietoinen mahdollisista vaihtoehdoista, ettei esim sektio tule täytenä yllätyksenä.
  Älä tosiaan käytä voimiasi S:n murehtimiseen. Tarvitset nyt kaiken siihen että itse jaksat selvitä synnytyksestä ja synnytyksen jälkeisestä ajasta (SAIRAALASSA ja kotona).
  Jaksamisia ihan tuhannesti!

  VastaaPoista
 5. Eikö ne kohta tosiaan vaikka leikkaa :O Hui kauhistus, ihan hirmuisesti voimia!!!

  VastaaPoista
 6. Kiva juttu että pääsit kotiin yöksi niin sait levättyä paremmin. Mälsää että S on tollanen sua kohtaan, nytki ku kaipaisit kaikkea muuta ku toisen kiukuttelua. Toivotaan edelleen, että asiat alkaa etenemään! :)

  VastaaPoista
 7. Superpaljon tsemppiä kehiin ja voimia !!!

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)