sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pelko

Se iski. Pelko persiisiin, keskenmenosta nimittäin. Kirjauduin jälleen pitkästä aikaa Aydin Tekay:n sivuille ja luin luotettavaa tietoa. En mennyt vauva -palstoille tai muualle säikyttelemään itseäni. Kertasin vain ne faktat. Faktat siitä mikä on keskenmenon riski. Tässä se siis tulee:


Kuva siepattu sivuilta Aydin Tekay (www.aydin.fi)

Eli kuudennen raskausviikon jälkeen riski pienenee paljon! Tällä hetkellä riski on vielä 30% luokkaa. Jos selviän tästä viikosta, voin olla levollisemmin eteenpäin?  Hmm...
Yhdennellätoista raskauviikolla riski on NOLLA! Huh.

Olen ollut alitajuisestikin niin stressissä keskenmenon ajatuksesta että mielialani on ollut ärtyisän ja Todella ärtyisän välimaastossa. Olen räjähdellyt ja saanut jopa yhden itkukohtauksenkin. Ja olin itse yhtä hämmentynyt tilanteesta kuin miehekekkin. :-D Eivätkä he tiedä syytä. Enkä aio perheelleni kertoakkaan ennen np-ultraa. Näin olen ajatellut.

Varasin itseasiassa netin kautta tänä iltana varhaisultran 13.8 yksityiselle,.. voihan ajan aina myös perua jos jotain sattuu. Haluan pysyvyyttä. Haluan tämän vauva. En halua kokea menetystä ja surua tällä kertaa. Joudun menemään varhaisultraan melko myöhään kesätöideni vuoksi, on todella vähän vapaa-aikaa! 13. pvä on siis ensimmäinen lomapäiväni ja raskausviikkoja on kasassa 9+ silloin. Voikohan sitä varhaisultraksi sanoakkaan? :-D

Mutta nyt painun pehkuihin haaveilemaan. Niin kauan kuin nämä muutamat vahvat oireet pysyvät, yritän pitää pään kylmänä. Rinnat siis superrrrrr arat, kokeilin hyppiä, ei ollut hyvä idea! Sattu meinaan saatanasti. Tänään on myös ajoittain tuntunut pientä paineen tuntua kohdun seudulla, ihan kuin siellä olisi mandariini puristuksissa?! Tunne tulee ja menee, mutta viime päivinä se on valloillaan aina aamuisin. Ja olen myös saanut ilokseni helvetillisen määrän FINNEJÄ, siis kiitos tästä! :-D Mun naama on kirjaimellisesti puhjennut kukkaan, harmi etten voi laittaa kuvaa kasvoistani. Otsa on täynnä pieniä "paiseita", jotka ovat todella kipeitä. Finnejä on myös ilmestynyt rintaan, missä niitä ei ikinä aiemmin ole ollut! Mutta jos nämä finnit ovat yksi riesa vauvani eteen, sanon niille TERVETULOA!

3 kommenttia:

 1. Toivotaan, että kaikki menee nyt hyvin ja huoli on turhaa! <3 Ah, miten noi finnit osaakin piinata joka käänteessä. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Aivan samoja ajatuksia, oletkin vain kaksi päivää edellä :) Ja todella, joka kymmenes menee kesken 6. viikolla, miten sitten jo 5. :S Toivotaan kuitenkin kummallekin pysyvyyttä! Kumpa pari viikkoa kuluisi nopeasti..

  VastaaPoista
 3. Tuntuu että ajatukset on vaan välillä ihan hysteerisiä KM:sta. Pelkään vaan sitä niin paljon, mutta niin kauan kun vatsa ei ole kipeä niin osaan pitää pelon aisoissa.

  Nyt on kuitenkin vasta kp 33/28 meneillään mulla, ja viimeksi keskenmeno tuli kp 41...

  Mutta tietty toivotaan parasta meille kaikille. <3 xo

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)