torstai 19. heinäkuuta 2012

"%(#"%(#¤O

Mua alkaa ärsyttämään että moni anonyymi lässyttää mulle kuinka rikoin vaitiolovelvollisuuttani täällä blogissa kertomalla kokemuksiani hoitotyöstä? WTF?! Ensinnäkään, en ole kertonut täällä paljon mitään työstäni tai opiskeluistakaan? Toiseksi jos olen kertonut, niin kyllä se on hyvin ympäripyöreää, ei sisällä kenenkään nimiä tai paikkakuntia TAI MITÄÄN mistä voisi tietää mihin kyseinen tapahtuma olisi sijoittunut, ja jutut sisältävät paljon omia mielipiteitäni. Mutta tämähän onkin mun blogini! 

Luen monia tuntemattomien pitämiä blogeja mm. jotka kertovat ammateistaan (myös hoitotyöstä), selittäen potilasesimerkkejä yms höystäen ne omilla mielipiteillään ja kokemuksillaan. Tätähän se on, blogimaailma. Kyllähän meillä koulussakin opettajat käyttävät paljon käytännön esimerkkejä hoitotyöstä opettaessaan meitä, joten rikkovatko hekin vaitiolovelvollisuuksiaan? Ja kaikenlisäksi me tiedämme mihin sairaalaan ne kokemukset perustuvat? Eikä meillä ole koulussa oppituntien jälkeen mitään helvetin vaitiolovelvollisuutta ettei tunnilla opetettuja asioita saisi selittää eteenpäin!

Eniten paskoja kommentteja on poikinut "Karu päivä" -postaukseni keskeytyspotilaasta (joka on nyt poistettu, kiitos anonyymien idiootti kommenttien!). Oli ilmeisesti herkkä aihe jolta tykätään sulkea silmät ja suu. Jokaisella hoitotyötä tekevällä on omat mielipiteensä esimerkiksi tästä abortti asiasta. Voi kuule kun tietäisitte mitä kaikkea kuulinkaan kätilöiden suusta kun näitä abortteja tekeviä ihmisiä tuli eteen. Itseasiassa mielestäni moni hoiti heitä todella paskasti! 

En kuitenkaan halua kuulla mitään "ammatillinen kasvusi on vielä vaiheessa lässynlässynlää koska selität näitä juttuja blogissasi!" Ööö, no totta helvetissä ammatillinen kasvuni on vaiheessa, enhän ole läheskään valmis sairaanhoitaja vielä! Mutta tiedän tasan tarkkaan minkälainen hoitaja haluan olla! 

En aio kuitenkaan selittää enään opiskeluistani saatikka käytännön työstä mitään, se kun tuntuu olevan niin nou nou. Ja harkitsen vakavissani laittavani pian blogini salasanan taakse. Tästä eteenpäin voivat vain kirjautuneet käyttäjät kommentoida. Kiitos ja näkemiin.

7 kommenttia:

 1. No huhhuh taas. Tiedän monta ihmistä, jotka puhuu työjutuista ihan kasvotusten. Tietenkään mainitsematta nimiä ja muutenkin niin, ettei siihen voi yhdistää ketään henkilöä ja se on musta ihan ok. Oon itsekin töissä, missä meillä on tiukat vaitiolovelvollisuudet, mutta kyllä mäkin saatan ympäripyöreästi puhua niistä. Miten se siis eroaa blogiin kirjottamisesta? Ei vaan aina jaksa ymmärtää ihmisten logiikkaa.

  VastaaPoista
 2. Hei, älä välitä ja jatka ihan samaan malliin kuin ennenkin!! Minä en ainakaan ole kokenut näitä juttujasi mitenkään häiritseväksi :) et sinä mitään vaitiolovelvollisuutta riko! Silloin rikkoisit jos kertoisit esim. potilaista heidän oikeilla nimillään. Jos jotakuta häiritsee niin olkoot lukematta tätä blogia :D niin yksinkertaista :)

  VastaaPoista
 3. Jotku ihmiset vaan saa näköjään jotain kiksejä alkaa anonyyminä höpiseen ;)

  VastaaPoista
 4. Saatoin hiukan ylireagoida poistamalla tekstejä, kun aamulla oli taas useita anonyymien jättämiä kommentteja kyseisissä postauksissa aiheesta vaitiolovelvollisuus...

  Onneksi teitä ihania kannustavia ja tukevia ihmisiä löytyy paljon enemmän:-) Kiitos teille!

  VastaaPoista
 5. Anonyymit voi jättää ihan omaan arvoonsa! Jatka samaan malliin vaan! Jos jotain ärsyttää sun jutut, niin hän voi varmaan olla lukematta. :) Voithan estää anonyymien kommentoinnin mahdollisuuden, niin voivat ihan keskenään sitten kihistä kun eivät saa kiukutella postauksiin.

  VastaaPoista
 6. Helppohan on ihmisten anonyymeinä tulla selittään toiselle kaikista maailman asioista. Et sää mun mielestä ainakaan vaitiolovelvollisuutta riko ku ethän sää täällä oo ees kertonu just mitää nimiä tai paikkakuntia tai muutakaan eli täällä kerrottujen juttujen perusteella ei voitais yhistää ketään ihmistä siihen, koska ei täällä lue mitään yhdistävää tekijää muuta ku just abortti. Ja abortin tekee kuitenki aika moni, joten ihan turhaa toi anynyymien touhu. Älä välitä jostain ihme herkkiksistä joilla ei oo parempaa tekemistä ku yrittää keksiä jotain millä sais toiselle huonon mielen. Ehkä ne on sellasia jotka on joskus ite tehny abortin syystä tai toisesta ja ne ei nyt kestä lukea mitään aiheesta. Aika jännä että sen takia ei älytä sitte olla lukematta jos ei kestä jotain juttuja. :o Tosi sekava kommentti mulla mutta tarkotus hyvä eikä mitään marista! :D

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)