tiistai 1. toukokuuta 2012

Yk, kp, dpo .. eiku rv 5+0!

Hassua että yk:t, kp:t ja dpo:t ovat vaihtuneet raskausviikoiksi. Ei vaan voi oikein ymmärtää.. =) Tänään nyt olisi sitten laskurin mukaan raskausviikkoja se 5+0 kasassa. Hurjaa. Tällä hetkellä pikkuinen on vain 0,5-1 mm pituinen riisinjyvänen kohdussani! 

Eilinen ja tämä päivä on menny suht hyvässä olotilassa, ollut vain menkkamaista jomotusta ja pieniä vihlaisuja silloin tällöin. Tuntuu että mielialat tosin heittelee ja on tullu miehekkeen kanssa riitaa vähän väliä pienistä asioista. Ehkä kummatkin ovat hiukan hämillään tilanteesta ja se purkautuu jonkinlaisena stressinä ulos, perhaps... Tuntuu että miehelle tämä lapsi asia ei ole vielä niinkään konkretisoitunut, hän ei välittänyt ostamistani vauvan vaatteistakaan. =D Ei osaa kuulemma vielä ajatella asiaa, että 9 kk:n päästä sylissä oikeasti on joku jolle ne vaatteet puetaankin. 

Onko kenelläkään mielipiteitä Superfoodien käytöstä raskausaikana? Itse olen ennen raskautta käyttänyt mm. macaa, goji marjoja, tulsia ja chia siemeniä. Tosin luin netistä jotain kauhuscenaarioita kuinka maca olisi aiheuttanut keskenmenon rv 20 jollekkin naiselle! No en aio ottaa kyllä mitän riskejä. Chian siemeniä tosi käytän jatkuvasti koska ne edesauttavat vatsan toimintaa ja sisältävät runsaasti terveellisiä rasvahappoja luonnollisessa muodossa. Ei siis todellakaan vaarallisisa. 

Entäs monivitamiini? Kuinka moni käyttää jotain ravintolisävalmistetta? Itse olen syönyt nuita monivitskuja jo varmaan vuoden ajan ja lisäksi D-vitamiinia 55ug päivässä. Olen tosin miettinyt että pitäisikö sen monivitamiinin olla jokin raskaana oleville tarkoitettu, sillä tämän hetkisessä napissa on myös esim. A-vitamiinia mitä ei suositella kai raskaana oleville. A-vitamiinin yliannostus voi kuulemma aiheuttaa jopa epämuodostumia sikiölle, wooooot? =D Onkohan taas hätävarjelu liiottelua tää mun touhu... heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)