tiistai 2. huhtikuuta 2013

Nimi asiaa

Meidän poika on kyllä tosi tyytyväinen ja helppo tapaus, siis ollut ainakin tähän asti. :-D Itse oon vauvana ollut kuulemma juurikin samanlainen, syönyt, vähän seurustellut ja sen jälkeen nukkua tuhissut. Tätä poika tekee meillä, eikä se oo kyllä mitään itkukohtauksia saanut sitten rinnalle opettelun jälkiin. Ollaan jo useampi päivä nyt menty pelkällä tissimaidolla. Ensin mua huoletti että tuleeko mulla tarpeeksi maitoa ja saako poika riittävästi, mutta eipä se itkeskele? Kaipa se huutaisi jos olisi nälkä? Itse asiassa tissille opettelun jälkeen siitä on tullut entistä rauhallisempi!

Meidän pitäs jossain vaiheessa ilmoittaa se pojan nimi maistraattiin vai minne väestörekisteriin se ilmoitetaankaan? Onko lukijoiden joukossa joku joka osaisi auttaa? Olen kyllä netistä käynyt maistraatin sivuilta lukemassa että nimi tulisi itse ilmoittaa 2 kuukauden kuluessa (sillä lasta ei kasteta kirkkoon minkä vuoksi pappi ei hoida tätä asiaa puolestamme...), mutta en vaan tajua ilmoitetaanko se netin kautta vai jollain lomakkeella? HELP!:)

Toisekseen ärsyttää koko nimi asia. Etunimi ja toinenkin nimi on selvillä, mutta väännetään vielä kättä S:n kanssa kolmannesta. S ei halua tietenkään kolmatta nimeä, sillä minä haluaisin. Eikä siksi kelpuuta mitään nimeä kolmanneksi nimeksi... Musta tuntuu että kaikki menee niinku se haluaa!:-( Valivali..

Mulla jomottaa taas päätä jostain syystä, joten taidan siirtyä mun tuhisevan pienen palleron viereen torkkumaan. Mikään ei oo parempaa kuin ton vauvelin tuoksu!<3

11 kommenttia:

 1. Meille tuli lomake postissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa?? No ehkä se vielä meillekkin sitten kolahtaa luukusta..

   Poista
 2. Joo pitäs tulla automaattisesti. Sit jos ette oo naimisissa niin pitäis isyys käydä tunnustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sekin vielä. Nyt googlettamaan että miten se tapahtuu!:D

   Poista
 3. Postissa se tulee se lippulappunen :)!

  VastaaPoista
 4. Lappu tulee postissa, meil tuli molemmilla jonku parin viikon sisällä synnytyksestä :)

  Isyyden tunnustusta varten varaat ajan sossuun ja ne sieltä antaa ajan ja kyselee vähän hölmöjäki kysymyksiä :D

  Tuleeko teiän pikkuselle sun sukunimi vai S:n? :)

  VastaaPoista
 5. Postissa tulee kaikki! Niin nimen ilmottamislomake kuin kutsu isyyden tunnustamiseen :) meillä tais kutsu isyyden tunnustamiseen tulla kun tyttö oli hitusen alle kk...sittenpä vaan aikaa varamaan! Aikamoisia kysymyksiä ne siellä esitti, mutta me vaan naureskeltiin :)

  VastaaPoista
 6. Jeps. Postissa tulee jonkin ajan kuluttua lappu, joka täytetään ja maistraattiin sitten lähetetään/viedään.
  Niin ja isyyden tunnistamisesta ei meillä kokemusta, mutta lastenvalvojalle vaan varaatte ajan kunnan sosiaalitoimistoon.

  VastaaPoista
 7. Me ei niinkään väännetty kättä miehen kanssa siitä tuleeko pojalle kaksi vai kolme nimeä. Mies olisi tosin halunnut kaksi mutta mä ilmotin jo hyvissä ajoin että tulee kolme ja piste :D Etunimeä vähän muunneltiin ja se oli se vaikeampi tapaus :)

  *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Meillekkin tuli postissa molemmat. Nimi ja isyys laput :)

  VastaaPoista
 9. Meillä päin posti toi mukanaan päivämäärän ja kellonajan lastenvalvojalle isyydentunnustamiseen. Useimmiten se kyllä kai tarvitsee varata itse joten jos ei tuu kutsua niin soita ite, minne se nyt soitetaankaan, joku taisi tuolla aiemmin mainita :)

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)