keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Rv 38+0

Ollaan virallisesti melko pyöreillä viikoilla jo! Haluan nappulan ulkomaailmaan jo, ala tulla pieni mies sieltä masusta kun äiti käskee!:-D Eilen oli todella touhukas päivä, itseasiassa liiankin, koska sain järjettömät vatsan supistelukivut päivän päätteeksi. Aamulla kävin tosiaan neuvolassa jonka jälkeen tein ruuan ennen S:n töihin lähtöä ja leipasin kauan kuolaamaani porkkanapiirakkaa. Tämän jälkeen levähdin hetken ja Alisa kurvasi paikalle kahden lapsensa kanssa. Nuorempi (1v2kk) on sellainen rasavilli-ADHD-termiitti, että se meinasi kyllä kääntää meidän kämpän ihan ylösalaisin. Hikoilin noiden 3h aikana varmaan enemmän ku koko raskausaikana!:-D Mietin koko ajan että minkähän se oikeasti onnistuu rikkomaan, kun oli niin kiinnostunut olkkarissa olevista S:n hifielektroniikasta.... Siis siinä kaverissa oli pitelemistä, eikä ihme että A on fyysisesti niin huipussa kunnossa kun joutuu tollasen herran perässä juoksemaan (kirjaimellisesti). En vaan enään käsitä, että kuka kykenis TÄSSÄ OLOMUODOSSA hoitamaan ja kaitsemaan tuollaista kaveria? EN MINÄ AINAKAAN.  

A:n käynnin jälkeen ehdin levätä puolisen tuntia kunnes mun piti lähteä hakemaan pikkusiskoani junalta. Tässä välissä päätin kuitenkin valmistella poropiirakkaan ainekset ja taikinan valmiiksi, olin ostanut välineetkin jo muutamaa päivää aiemmin sitä varten. Noh, siinä sit touhusin, hain siskon junalta joka otti mun auton ja ajoi sillä porukoille, leivoin poropiirakan kotona ja sitten kello olikin kahdeksan illalla. Mun mahaa kivisti aivan järkyttävän paljon. Siis se oli sellaista kestokivistystä?! Se ei ole lähtenyt kuin lepäämällä pois, mutta yö oli todella tuskainen... todella. Heräsin tänä aamuna S:n lähtiessä töihin klo 5:30 ja mulla valui nenäkin jotenkin ja kurkussa tuntui kummalta. En kestä jos sain A:n pesueelta nyt sen flunssapöpön! Tein sitten heti aamutuimaan mustikkapirtelön superfoodeilla höystettynä ja otin monivitamiinia. Ois niin pahin painajainen jos pitäis flunssassa lähtee synnyttämään!!:-(

Tänään meillä on vuorossa S:n isän puolen mummon luona vierailu, tai meidät on kutsuttu syömään sinne. Se mummeli asuu n. kilsan päässä meistä mutta olen nähnyt hänet viimeksi viime kesänä. Tää mummura on ollut myös vähän vastaan tätä raskautta... Paasasi viime kesänä kuullessaan tästä S:lle kuinka se tietää paljon vastuuta ja mitä me ollaan oikein ajateltu! :-D Oivoi... En sit ole siellä vieraillut, eikä hän täällä! Joten tänään on sit tiedossa mahan esittelyä, ja teen sen ylpeänä kyllä.

P.S Postissa tuli sairauskertomus siitä synnytystapa-arvio käynnistä! Siinä lukeekin että kohdunsuu auki sormelle ja kanavaa jäljellä pari senttiä. Kun en saanut sen lääkärin sönkötyksistä selvää kunnolla silloin. :-)

7 kommenttia:

 1. Nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti viimeisistä päivistä ennen synnytystä! Sitten oot niin kiinni vauvassa ettei enään hetken mielijohteesta lähdetäkkään mihinkään! :)

  Ja koita kerätä paljon voimia synnytykseen! Kannattaa nyt joka ilta syödä tosi tuhti iltapala, koska jos lähtö tulee yöllä niin mikään ei oo kamalampaa, kun synnyttää nälkäisenä! Sairaalassa kun ei sit enään saa kun vähän nestettä, jos täytyiski tehdä esim. hätäsektio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Mutta tässä olomuodossa ei kyllä enää niin kiinnosta ampaistakaan mihin tahansa hetken mielijohteesta :D Kaikki on niin tuskaista. Kaikki tämä selkeästi valmistelee äitiä vauvan tuloon.. :)

   Tossa on kyllä pointtia että syödä hyvä iltapala kun lähtö voi tulla vaikka yöllä.. eikä sairaalassa varmaan saa syödä just kauheita ennenku vauva on maailmassa..

   Poista
 2. Itse lähdin synnyttämään aamulla enkä aamupalaa saanu syötyä, joten maha tyhjänä sit siellä sairaalassa kärvisteltiin. Se oli inhottavaa kun alko heikottaa sen syömättömyyden takia eikä sairaalasta saanu muuta kun mehua :S onneks sain kuitenki synnytyksen jälkeen kasan leipää enneku osastolle siirryttiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän ikävää :( Pitää kyllä muistaa että syö jotain ennen ku lähtee sairaalaan, vuorokaudenajasta riippumatta! :D

   Poista
 3. Jännä kun monet sanoo ettei sairaalassa saa enää syödä. Ite olin 4cm auki sairaalaan mentäessä ja koko 10 tuntia jotka olin synnytyssalissa, sain kyllä syödä mm. jogurttia, välipalapatukoita, mehukeittoa ja suklaata. Vielä kysyin kötilöltä et saako syödä ja hän ite toi mulle syötävää.. :D tsemppiä viimeisille päiville! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika erikoista että toikin on ilmeisesti paikka kohtaista? :D Kiitti tsempeistä, niitä tarvitaan!

   Poista
  2. Ehkäpä niin! Kötilö, kaikkea sitä puhelimella tuleekin näpyteltyä.. :D

   Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)