torstai 20. syyskuuta 2012

Hankinta nro 1

Pitää nyt tulla ylpeänä esitteleen mun kirppis löytöä! 


Kiertelin koulun jälkeen kirpparilla ja tää osui silmään. Gracon turvakaukalo (+telakka), enkä nyt tiedä kyllä mitä mallia tää on?? Ei ainakaan viime vuoden luulisin, mut ei se haittaa mua. :-) Maksoi VAIVAISET 35 euroa, kolaroimaton ja jotain pieniä käytön jälkiä löytyy. 

Mitä oon netistä kattellut näitä kaukaloita käytettyinä, niin en ole löytänyt mitään siistiä alle 80 euron hintaan täältä alueelta. Joten kun lähdin kirpparilta kotiin niin toi kaukalo jäi kaihertamaan, onneksi menin ostaan sen koska sen ympärillä kiersi jo monta asiakasta. :-) Mun piti kauan kierrellä ja kytätä että pääsin sille loossille kun se oli jatkuvasti täynnä ihmisiä. 

Tossa on musta kaiken lisäksi kivat kuosit / kankaat nuissa pehmusteissa, että sopii tytölle että pojalle. Pitää pyytää mummolta jotain ihme ainetta millä saatas vielä muutama tahra puhdistettua nuista kankaista. 

Tyytyväinen oon kaiken kaikkiaan ostokseen. Voipahan panostaa sit enemmän vaikka vaunuihin, tossa kaukalossa nyt ei varmaan kauheesti asuta kuiteskaan. :-) Iik, meille tulee vauvva! <3

8 kommenttia:

 1. Oi onpa edullinen! Itse olen myös kaukaloita katellut, vaikka anopin mielestä sellaista ei käytettynä saa ostaa. Säästäisi kuitenkin reippaan satasen ostamalla vuoden vanhan käytetynkin ja itsekin ostan miltei kaiken omani kirpparilta:P

  VastaaPoista
 2. Eikös! Miks ihmeessä kaukaloa ei kantsi käytettynä hankkia?! Jos se on siisti ja kolaroimaton nii why not? Ite ei ainakaan huvita tuhlata lähes 200e turvakaukaloon ku sitä kuitenki käytetään suhteessa vähän. Ja tiiviisti vaan se eka vuosi, eli käyttöikäki on mitä on.. Ite oon kyl tyytyväinen ja myhäilen onnessani täällä kaukaloni kanssa. :-D Vauva vaan puuttuu!

  VastaaPoista
 3. Me ostetaan ihan uusi kaukalo, todennäköisesti Britaxin Baby safe plus SHR isofix-telakalla. Jos ikinä käytetyn ostaisin, niin se olisi jonkun tutun vanha, eikä vieraan ihmisen. Kirpparilta en ostaisi ikinä, koska ei sitä tiedä vaikka olisikin kolaroitu/muuten viallinen kaukalo..

  Mä maksan ainakin mielelläni 200€ (kaukalo) + 150 € (telakka), varmasti turvallisesta, testivoittaja kaukalosta. Kuitenkin autoillaan aika paljon miehen kanssa, ja tarkoitus on tehdä enemmänkin lapsia kuin tämä yksi, niin säilyy sitten seuraavallekin matkustusvälineet. Ja jälleenmyyntiarvo Britaxin kaukaloissa on ihan ok.

  Mutta jokainen tyylillään! Ystävä osti äskettäin fb-kirppikseltä kaukalon 40€. Mä en ikinä ostaisi, mutta hyvä että muut ostaa. Saa sitten joskus ehkä omankin myytyä. ;)

  VastaaPoista
 4. Niinpä, kukin tyylillään. :-) Ja jos on siisti kaukalo eikä mitään kolhuja / säröjä, niin eikö sekin ole jo selvää että on kolaroimaton? Eikö se ole kuitenkin se tärkein asia siinä kaukalossa, vai? Koska eihän kukaan suosittele käyttämään esim pyöräilykypärääkään jolla on kaaduttu asfalttiin. Mutta tossa kaukalossa oli kyllä lappu että on todellakin kolaroimaton, joten näillä mennään.

  Toisekseen toki halusin säästää. Olen itse opiskelija ja vaikka Sampalla onkin enemmän taskussa rahaa, niin varmasti saadaa uppoamaan sitä muihinkin vauvan hankintoihin. Joten en vaan raskinut todellakaan ajatella 300e kaukaloon. Omg. :-S Eikä me tosiaan olla autoilemassa joka päivä, joten näin sen katsoin nyt parhaaksi.

  VastaaPoista
 5. Kaukalon rungossa voi olla esim. hiushalkeamia jotka ei välttämättä näy ulospäin, mutta pettävät sitten kun ajetaan kolari ja kaukalo halkeaa. Ei se selvää ole, vaikka ei lommoja/muita jälkiä näkyisikään. :S

  Kyllä näihin hankintoihin tosiaan ihan mukavasti rahaa menee, vaikka yrittäiskin vähän säästää.. Onneksi meillä on säästössä aika paljon rahaa, joten sieltä saa otettua näitä kaukalorahoja ynnämuita.. :)

  VastaaPoista
 6. Onneksi kolaroinnit turvakaukaloiden kanssa on varmaan suht harvinaisia kuitenkin, vaikka niitä kolareita paljon sattuukin. Jämyltä toi meijän kaukalo vaikuttaa ja tosiaan moni mun kaveri on hankkinut kirppikseltä myös kaukalonsa. Tarjolla oli paljon huonompiakin ja yksinkertaisempia, ja sellaisia en todellakaan olisi hankkinut..

  VastaaPoista
 7. Jokainen tyylillään niinku sanoit. :) Mut kyllä sen tosiaan yleensä huomaa et onko halkeamia vai ei. Meijän kaukalo on lainassa mun veljeltä. Sen vaimo oli löytäny kirppikseltä 15 eurolla maxi-cosin ihan uudenveroisen ja kolaroimattoman kaukalon. http://huspoiskilot.blogspot.fi/2012/08/rv-274.html
  190euroo maksaa uutena ja tätä ei varmasti montaa kertaa ollu käytetty. telakka siinä ei ollu, mut sellanen niiltä löyty jo ennestään. :D ja se me saadaan kans lainaan.

  Heillä oli siis jo ennestään yks maxi-cosin kaukalo, mut ton nähtyä kirppiksellä, nii sano ettei voinu jättää sitä sinne. :D

  VastaaPoista
 8. Toi teijän kaukalo on kyllä söpö!
  Mun mielestä ei kantsi mennä hätävarjeluliiotteluun minkään osalta. Sitäpaitsi kyllä jotkut huonompi osaiset niin sanotusti tässä yhteiskunnassa joutuvat paljonkin turvautumaan käytettyyn ja kierrätettyyn kamaan, etenkin vauvaperheissä. Sitäpaitsi kyllä musta on ekologistakin kierrättää ja tulee siitäki hyvä mieli ettei aina vaan hanki lisää materiaa itselleen uutena. :-)

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)