sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Vähiin käy ennenkuin loppuu..

.. Päivät nimittäin. :) Pian ollaan Nuutin kanssa oman katon alla! Asiat ovat alkaneet suttaantumaan just fine. Sampan puolen väki on kuullut erosta sekä melkeinpä suurin osa mun puolen perheestä. Käytiin eilen sukuloimassa tädin mökillä, eikä kukaan (edes uskovainen mummoni) moraalisaarnannut! Toki harmittelivat, mutta tätini ja setäni tarjosivat jopa muuttoapua! Saan heiltä myös heidän vanhan ruokapöydän ja tuolit. :) Ensi viikon loppuna käydään kärräämässä isoimmat tavarat siis heidän, sekä mun porukoitteni avustuksella. Tuntuu että kyllä nää asiat järjestyy, otan vaan sen päivän kerrallaan.

Nyt olen vain nauttinut kesäpäivistä, koska hyttysetkin ovat tehneet katoamistempun! Ollaan oltu ulkona, Nuutti on saanut nukkua päikkäreitä ulkosalla ihanassa ilmassa, ollaan grillailtu porukalla ja nautittu vaan. Samppaan en ole ollut missään yhteyksissä edelleenkään.

Ai niin, Nuutti oppi kääntymään selältä masulleen toissa päivänä!! Mun pieni pallero on jo niin taitava! Olin niin ylpeä kun näin Nuutin ekan pyörähdyksen, mutta samalla mulla kävi heti mielessä mistä asiasta Samppa jäi paitsi. Se ei nähny ekaa pyörähdystä, eikä se tule näkemään mitään ekoja kertoja mitä meidän lapsi oppii. Yritän olla säälimättä, sillä häneltähän se on vaan pois eikä S tajua sitä...

Nuutti on jo niin taitava monessakin asiassa. Se näpertää tuttiakin sormissa ja osaa pistää sen halutessaan suuhun takaisin, nykyään se toimii ajoittain lohdukkeena nukkumaan mennessä. Yleensä N ei huoli tuttia. N on löytänyt myös varpaansa viime päivinä, niitä on niin ihana kutkutella omilla pikku kätösillä. Vaikka kädet ovatkin aiemmin löytyneet ja tarttuvat jo hanakasti kaikkeen kiinni, hiuksista lähtien.. Niin tänään ne viehättivät Nuuttia erityisesti. :D Hän piti nyrkkiä koholla, katsoi todella keskittyneesti siihen ja liikutti nyrkkiä koko ajan lähemmäksi kasvojaan kunnes se kumahti aina hienosti otsaan taikka nenuun!:D Oli mulla kyllä hauskaa sitä katsoessa.. 

Nuutti on myös kova poika pomppimaan ja hyppelehtimään sylissä. Jos hänet laskee jalan päälle haara-asentoon, hän osaa jaloillaan nousta helposti seisomaan ja laskeutua takaisin alas. Tätä hän toistaa monta kertaa peräkkäin, ylös-alas-ylös-alas... Ja jos kehun Nuutti kuinka hienosti hän  osaa jo nousta ylös ja laskeutua alas, hän on yhtä hymyä ja naurua. :) Pienet on ilot.<3 

Nuuttia on selkeästi alkanut myös kiinnostamaan ruoka. Vielä mennään täysimetyksellä ja maitoa tuntuu piisaavaan omiksi tarpeiksi. Aion jatkaa kuuden kuukauden ikään saakka jos suinkin mahdollista, ja sen jälkeen alkaa maistattamaan kiinteitä. :) Vielä ei tunnu olevan kiire kun poika ei itke nälkäänsä koskaan ja vaikuttaa kaikin puolin todella tyytyväiseltä. Syöttövälikin pysyy 2-3h välillä. Öisin heräillään 2-4 kertaa syömään, mutta syömiset ovat noin 5-10min luokkaa ja unia jatketaan aina tyytyväisesti aamuun asti. 

Tähän mennessä mulla on ollut kyllä ihana ja helppo vesseli. :) En voisi olla onnellisempi että olen saanut noin ihanan pojan!

Palaillaan!

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla välillä Nuutinkin kuulumisia! Taitava pieni poika sulla! On se ihanaa kun vauva oppii jotain uutta. Se lapsen riemu, kun kehutaan.. <3

    VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)