maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kp 28/ 27-28

Menkkajomotukset oli ja meni. Tänä aamuna ei mitään tuntemuksia. Odotan kuumeisesti posteljoonia, että hän tunkisi tilaamani raskaustestit luukusta sisään! Tunnen itseni toisaalta ihan typeräksi ollessani näin innostunut, ja kohta voinkin olla ihan maanraossa. Ja sanoa että "arvasinpas tämän.." 

Olen kärsinyt menkkakivuista, siis saatanallisista sellaisista, 13-vuotiaasta lähtien. Tuntuu että mikään kipulääke ei pure. 9 kuukautta sitten minulla oli kuukautiset noin kaksi viikkoa myöhässä, enkä ollut raskaana. Mutta koko sen ajan oikeanpuoleista alavatsaani kipuili. Yhtäkkiä tunsin käsittämättömän pistoksen siinä kohdassa ja jouduin heittäytymään lattialle sikiöasentoon, "kohtaus" kesti noin 10 sekunttia, ja kipu oli poissa! Säikähdin AIVAN SAIRAASTI. Siitä sitten lähdin päivystykseen välittömästi. Lääkäritäti ei ottanut kokemaani tosissaan, epäili raskautta (siis keskenmenoa). Vaikkei sitä ääneen sanonut, halusi silti verikokeet. Tulehdusarvot olivat normaalit ja hcg alle 5. Eli ei ollut kyseessa ainakaan umppari. Hän määräsi minulle ainoastaan naprokseenia, ibuprofeinin kaltaista tulehduskipulääkettä. Huoh. Siitä ei ollut mitään apua menkkakivuissa. Hän kuitenkin epäili, että minulla saattaisi olla jonkinlainen myooma tai munasarjakysta. Ei kuitenkaan vaivautunut lähettämään minua jatkotutkimuksiin, ultrausta varten.

Aloin tapahtuneen jälkeen syödä e-pillereitä ja toispuoleinen kipu pysyi pitkälti poissa. Silti epäilen, että siellä saattaisikin olla jokin kysta/pieni kasvain mikä oirehtii. Ne ovat nimittäin melko yleisiäkin naisilla. Eräällä kaverillani on todettu jopa 5cm x 9cm iso kysta kohdun takana, ja hän on raskaana tällä hetkellä. Lääkäri on sanonut että se ei ole este raskaudelle, mutta kaipa noin iso kysta operoidaan synnytyksen jälkeen. Useimmiten kystia vain kontrolloidaan ja seurataan miten niille käy. Ne kun voivat pienentyä / suurentua tai jopa hävitä itsestään. En ole halunnut kauheasti edes lukea aiheesta, sillä tieto lisää tuskaa. Olen kyllä suunnitellut, että jos tämä raskautuminen ei ota onnistuakseen menen yksityiselle tarkastamaan muun muassa tämän munasarja asian. Sillä se kuitenkin oirehtii aika ajoin, joskus ihan päivittäin. Gynekologin luennolla ollessani hän kuitenkin kertoi, että yksi yleisimmistä kuolinsyistä nuorten naisten keskuudessa länsimaissa on se, että tällainen kysta puhkeaa -> vuotaa vatsaonteloon verta ->nainen kuolee ellei hakeudu HETI hoitoon. Merkki siitä, että tällainen esimerkiksi puhkeaisi, on juuri pistävä KOVA kipu ja sen seurauksena toispuoleinen hartiapistos. Hartiapistos johtuu siitä, että verta on vatsaontelossa, ja veri painaa tiettyjä hermoja mitkä johtavat hartialle. 

Onko kenelläkään teistä kokemuksia kyseisistä kystista / myoomista?? Kertokaa ihmeessä jos on, haluan ehdottomasti tietää kokemuksianne.

Nyt jään odottamaan postia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)