keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Rv 28+6


Nyt on käyty sitten haaristelemassa pienelle kandijoukolle ja toimimassa opetusvälineenä. :D Onneksi itse tutkimukset tehnyt gyne oli se "kokenut". Jotenkin se epävarma kandijoukko sai mutkin epävarmaksi, eikä helpottanut että joukossa oli sellaisia babyface-miehiä. No joo, se siitä. 

Kaikki on joka tapauksessa hyvin nyt. Ultrattiin että istukka oikeassa paikkaa, vauva voi hyvin eikä mitään poikkeavaa löytynyt. On kuulemma normaalia että toissynnyttjänän kohdunsuu "verestää" ja on pehmennyt. Kohdunkaula ei kuitenkaan ollut lyhentynyt, vaan oli sen 3cm ultralla katsottuna. 

Verenvuoto on kuulemma monesti mysteeri, tai sitä ei saada selvitettyä jos se on alkanut ja aika pian kuitenkin loppunut. On kuitenkin aina hyvä käydä tarkistamassa asiat jos epäilyttää. Kuulemma suurimmaksi osaksi vuodot ovat peräisin kohdunsuulta, varsinkin toissynnyttäjillä jne jolloin kohdunsuulla oli jotakin eritettä enemmän tms. En oikein ymmärtänyt kaikkea kun sitä tietoa tuli niin paljon kerralla! Mut tärkeintä oli et nyt just ei oo syytä huoleen.Vauva istui pyllyllään siellä ja hakkasi päätä mun kylkiluihin, painoarvio oli vähän pääle kilo. 

Ihana helpottunut olo tuli itselle kun ei nyt jaksa ainakaan murehtia liikoja. :')

Tänään meen tekeen fb-kirppislöytöjä tuttavalleni, jolta aion ostaa Nattoun pinniksen reunapehmusteen, unipussin ja päiväpeitteen sänkyyn. Kaikki yhteensä viiskymppiä! Vaikka ovat olleet käytössä vaan yhdellä lapsella hetken. Ihana löytö siis. Palautin sitten aiemmin tilaamani yli viidenkympin reunapehmusteen kun tein tämän löydön. Huomenna meen vihdoin kampaajalle ja tää porkkanapää saa väistyä blondin tieltä.

3 kommenttia:

 1. Mulla on 5 lasta. Neljässä ekassa raskaudessa minulla on ollut enemmän ja vähemmän verenvuotoa. Olen ravannut päivystyksessä, jossa on aina todettu, ettei ole mitään hätää. Veri ei tule kohdusta, vaan kohdunsuulta. Ja joskus, vaikka yhdynnän jälkeen, minulta on tullut verta ihan reilusti. Elimistöni nyt vaan reagoi mm. verenvuodolla raskaushormooneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, verenvuotohan voi olla tosi mysteerikin. Mut voi sille ilmeisesti olla niitä syitäkin. Gyne ainakin sanoi että yleinen syy on myös istukasta tihkuva veri, joka laskeutuu sikiökalvopussien ulkopuolelta emättimeen jne. Ja koska se verenvuoto ei tosiaan raskauden aikana ole ns. normaalia, niin onhan se tutkittava. Mut voin kuvitella että sunkin kohdalla tosi rasittavaa se päivystyksessä ravaaminen ja aina todeta ettei mitään hätää. :/ Vaikka toisaaltahan se on vaan helpottavaa. Mut ihmiselimistö on kyllä jännä!

   Poista
  2. Joo, toki verenvuoto on aina raskaudessa hälytysmerkki. Siksi mäkin oon aina ravannut päivystyksessä ihan paniikissa. Ihme juttu, ettei viimeisessä raskaudessani ollut verenvuotoa kertaakaan.

   Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)