keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Rv 27+6 Säikähdys


Eilen meinasin hieman säikähtää vessareissulla. Housuissa oli reilu lusikallinen puhdasta verta?! Ei näkynyt mitään mutta pyyhittäessä vielä tuli. Käytiin N:n kanssa reipas noin 3km kävelylenkki kun N opetteli pyöräilemään, jonka jälkeen tietysti vatsa meni jatkuvasti illan aikana kovaksi (eli supisteli), mutta ei kivuliaasti, ainoastaan epämukavasti pienen menkkajomotuksen kera. No verentulo onneksi jäi siihen, seuraillaan! Kiva kun tuo oma neuvolan terkkakin on just tällä viikolla lomalla... Vaikka lääkäriinhän se on mentävä jos alkaa verta tiputteleen enemmänkin!

Google sauhusi tietysti heti kun luin "ennenaikaisen syntymän merkeistä", joista tietysti tuo verenvuoto on yksi selkeimmistä. Sekin voi johtua niin monesta asiasta että kyllä siinä äkkiä saa pään pyörällä kun etsii itselleen diagnoosia! :D Päädyin sit makoileen loppu illan ja tunnustelin kun vauva liikehti vilkkaasti. Ajattelin että niin kauan ku mahassa käy semmonen möyrintä niin ei hätää. <3 Onneksi mulla on nyt viikon vapaa ennen seuraavia päivystysvuoroja, joten saan ottaa lepiä. Vaikka tekis mieli siivota ja jynssätä tätä kämppää, mut nyt otan iisimmin. 

Mun tuttava sai oman lapsensa joku aika sitten viikolla 32+ ja olihan se rääpiskä kun kuvista katsellut. Hui, olisi niin pelottavaa saada keskosvauva. :( Ja täälläkin se etäisyys on heti lähes 300km minne vauva siirrettäisiin minusta, joten en halua edes ajatella sellaista tilannetta! 

Nyt positiivisia ajatuksia sit päivään kaikille!

3 kommenttia:

  1. Minä sain 2 viikkoa sitten keskosvauvani kotiin. :) Syntyi rv28 ja painoi 1070g.
    Tuntuihan se sairaala-aika melko pitkältä (Yli 2kk)... mutta nyt on kaikki hyvin. Hänen laskettuun aikaan tosin yhä 2 viikkoa. Hurjaa. :D
    Tietenkin on parempi, jos vauva pysyy mahassa mutta onneksi on hyvä keskosten hoito <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko sulla mitkä ne merkit kun vauva alkoi tulemaan?? Tehtiinkö sulle sektio? Hurjaahan se on kun noilla viikoilla vauva syntyy, mut onneks on tosiaan nykypäivänä niin hyvä hoito että selviävät!

      Poista
    2. mulla oli nopeasti pahaksi etenevä raskausmyrkytys. Ja sektio tehtiin, koska tuli kiire + vauva ei kestänyt supistuksia. Oli kyllä rankka tauti. Alkoi päänsäryllä, sitten tuli paha turvotus (2viikkoa ja lähes 10kg!). Proteiinia pissassa, ylivilkkaat refleksit, näköhäiriöt, harhanäyt, valonarkuus, näön sumentuminen, järjetön väsymys, verenpaineet taivaissa, tärinät, todellisuus ja harhat sekoittui.. siinä kasa oireita, jotka tosin olivat pahimmillaan vasta sairaalassa ja alkoivat hellittää vasta 3vrk sektion jälkeen.
      Ja kiireelliseen sektioon johti lopulta vauvan huono sydänkäyrä ja sykkeenlaskut - oman oloni puolesta olisin pystynyt sinnittelemään ehkä aamuun, jonne sektio alunperin suunniteltiin.
      Mutta onni onnettomuudessa; raskausmyrkytys oli vauvan hengen pelastus, koska sykkeiden laskujen todennäköisin syy oli, että huonosti kalvoihin kiinnittynyt napanuora oli supistusten aikana vähällä irrota. Ja näinollen pahentuvat synnytyssupistukset olisivat koituneet pienen kohtaloksi - mulla kun tuppaa muutenkin supistelemaan useita viikkoja aika napakasti.
      Joten ehkäpä sillä myrkytyksellä oli tarkoituksensa <3

      Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)