perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ihana turhamaisuus!




Me käytiin eilen S:n kanssa eilen shoppailemassa lastenvaate alesta kaupungissa Nuutille välikausi- ja talvivaatetta sekä ensikengät. Sain kun sainkin S:n laittamaan ulkoiluvaatteisiin sievoisen summan, sillä se ei oo mitään vaatetta ikänä Nuutille ostanut ja nytkin on ollut tosi vähäistä se mitä Nuutin elämiseen on sen pussista mennyt! Toisekseen se on puhunut taas uuden auton hankkimisesta, ja minä vastustan yllättäen sitä... Mutta sellaisiinhan on aina rahaa??!!

Joka tapauksessa minä valitsin Nuutin välikausihaalariksi Reiman keltaisen haalarin, missä on irroitettava vuori. Puku on 86cm ja hiukan reilu nyt, mutta kesällä ja tulevana syksynä varmasti tosi hyvä. Myyjä meinasi että puku menee pitkälle joulukuuhun! Kuomat meiltä löytyy entuudestaan ja Reiman siniset hanskat, mutta söpö dino-pipo hankittiin myös alesta. :)

Talvipuvuksi valitsin myös Reiman puvun. Puku ei näytä niin hyvältä tuossa kuvassa mutta on oikein pirtsakka ja sopivan kevyt ja mukautuva mielestäni. Sekin on 86cm, sillä myyjä vakuutti että lapsi kasvaa max 10cm vuodessa ja Nuutti on nyt n.76cm, ja puku on reilu kyllä tällä hetkellä. Jos puku ei ensi talvena mene, niin eipä siinä montaa kymppiä onneks hävitä ja voinhan aina myydä sen etiäpäin. Ostettiin myös Reiman talvikintaat mustana ensi talveksi.

Ensikenkiä olen katsonut jo pitkään koska Nuuttihan kävellä töpsyttää, eikä ole kontannutkaan enää pariin viikkoon. Kavat-kengäthän ovat ns. lasten ensikenkien "mersut" :D Ja niitä hamusin tietysti.. No mun mummoni antoi Nuutille synttärirahaa sen verran että päädyin sitten ostamaan noi kengät sillä rahalla. :) Myyjä mittaili pohjallisen mukaan kenkiä ja päädyttiin kokoon 21. Niiden pitäisi mennä kesän ajan ainakin. Nuutti ei vaan suostu kävelemään kengät jalassa, vaan itkeä tihrustaa huudon säestämänä kun kengät asetetaan jalkaan. :D Myyjä kyllä sanoikin että hänen omat lapsensa eivät pariin viikkoon suostuneet kävelemään kengät jalassa, joten ei syytä huoleen. Aion nyt aluksi kuitenkin pitää aina muutaman kerran päivässä hetken kerrallaan kenkiä Nuutin jalassa. Jos alkaa huuto, niin otetaan pois ja ihmetellään kenkiä muuten. :)

Oletteko te tehneet alennuksesta hankintoja tulevalle syksylle-talvelle? Ensikenkiä? Eräs tuttavani piti mua hiukan hölmönä kun ostin talvipuvun jo valmiiksi ens talveks, koska hänen mielestään ei koskaan voi tietää minkä kokoinen lapsi on seuraavana keväänä.

7 kommenttia:

  1. No mä en kans olis uskaltanut ostaa ens talvelle vielä, mut kaikki tyylillään. Meidän ukolla oli jo tänä talvena 86cm haalari, mut isohan tuo poika onkin ikäisekseen. Meillä esikoinen täytti just 3 ja käyttää keskimäärin 5-vuotiaiden kokoja... Ne vaan on kasvanut niin hurjasti, että ostettiin syksyllä suoraan tuo 86cm haalari ja eletään siinä uskossa, että se menis jouluun asti ja sit taas alesta ostetaan isompaa keväälle ja ens syksylle.

    Meillä muuten esikoinen oli superherkkä kenkien suhteen. Pari kuukautta (!) jouduttiin totuttamaan tyttöä kenkien olemassaoloon. Ensin ne tuotiin olohuoneeseen hyllyyn ja sieltäkin tyttö jo mulkoili niitä inhoten. Sitten tuotiin sohvapöydälle ja kosketeltiin (ja heiteltiin) niitä. Sit tyttö syliin ja kengät käteen katseltavaksi. Hiljalleen jalkaan ja tyttö istui sylissä. Pitkän totuttelun jälkeen lapsen sai laskea lattialle ja se antoi kenkien olla jalassa niin pitkään kun sitä lahjottiin rusinoilla. Lopulta se sitten tottui. Ja ihan turha jonkun siellä kuvitella, että "typerää - olisitte vaan lykänneet ne kengät jalkaan ja sillä selvä". Lapsi nimittäin pelkäsi kenkiä ihan tosissaan, kiersi kaukaa ja huusi niinkun jalkoja olisi poltettu tulisilla hiilillä jos ne laittoi jalkaan. Kirkui ja oli kauhuissaan. Tottuessaankin vielä luuli halvaantuvansa kengät jalassa ja ei istunut/ryöminyt/kontannut tai varsinkaan kävellyt ennenkuin hurjan pitkän ajan päästä. Eli tiedän tarkalleen miten tuskastuttavaa se voi olla! Tsemppiä totutteluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä Nuutti on kyllä tosi hoikanpuoleinen mutta pitkä. Täytyy vaan toivoa että se puku sopis vuoden päästä. Mutta jos ei nii sithän pitää hommata uus, maksettiin tosta "vaan" 50e. :) Ainakin tosta keltasesta Reiman puvusta on nyt paljon hyötyä ja käyttöä sille.

      No Nuutti alkaa melko pian myös huutaa ihan ihme paniikissa kun ne kengät on jalassa? En tajua miten se voikin noin pienelle olla niin kamala paikka kun se kävelee niin sujuvasti jo muuten, ymmärtäisin paremmin jos askeleet ois vielä ihan huteria..? Nuutti antaa kyllä pistää kengät jalkaan ja haluais mieluusti syödä niitä, mutta ei missään nimessä kävellä. :D Huoh, toivotaan että se tästä pikku hiljaa, pitää vissiin kans ottaa rusinat käyttöön :D

      Poista
    2. Jos poika pysyy hoikanpuoleisena, niin varmaan puku meneekin! :) Meillä tuo 10 päivää Nuuttia vanhempi poika on nyt n. 84cm pitkä ja painaa yli 11kg. Siskonsa oli 2-vuotiaana muistaakseni 93cm, muttei puhettakaan, että näille meidän "ladonoville" menis samat senttikoot, kun mitä pituus on. Tytöllä oli 98cm haalari silloin ja pojalla laitettiin nyt 1-vuotissynttäreiden kunniaksi viimeisetkin 80cm vaatteet pois. Jotkut 86cm menee, mut ehdottomasti suurin osa meillä nyt käytössä olevista vaatteista on 92cm. Tosin tuota kokoa suurentaa kyllä sekin, että muksut on perineet isältään pitkät selät, eli bodyt ja haalarit käy pian lyhyiksi vaikka hihoja riittää...

      Ja muuten tämä meidän toinen lapsi lähti heti ekalla yrittämällä käveleen kengät jalassa ja käveli lähes yhtä hyvin kun ilmankin kenkiä tuosta vaan. Että saattaa se nopeastikin alkaa sujumaan! Mut rusinoilla lahjominen on aina hyväksi :D

      Poista
  2. Mä ostin aina esikoiselle just vuos etukäteen talvipuvut, ja just tilasin ens talveks sille 140cm (!!!) takin alesta :) ei ne lapset tosiaan niin paljoa kasva etteikö vois ens talveksi arvioida. Julialle en oo löytänyt vielä ens talveks haalaria, kun etsin tavallaan vain yhtä tiettyä :D
    Kengät mekin käytiin just ostamassa, ja ihan hyvin on J antanut ne laittaa jalkaansa :) Juhlakengistä ei kyllä tykkää, kun niitä oltais käytetty tossa kk sitten.
    Hyvää viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin, ei 2 vuotias yli 92cm talvipukuja kuitenkaan yleensä käytä.. että yleensä sitä pallotellaan sen 86-92cm välillä niissä talvipuvuissakin mitä ensi talvelle suunnitellaan. Mutta alunperin hamusin Mini Rodinin oranssia panda talvipukua alennuksesta Nuutille, ja oisin ottanut ehdottomasti kooksi 86/92cm silloin. Harmillisesti kun odotin muutaman päivän liian kauan niin puvut loppuivat. :(

      Nuutti muuten huusi tänään kun toista kertaa yritin niitä kenkiä tosiaan laittaa jalkaan.. Sitten yhtäkkiä kun toinen kenkä oli jalassa niin sain sen huomion siirtymään leikkeihin ja se unohti sen kengän jalassa. No nyt illasta pistin kummatkin kengät jalkaan niin ihan ilman huutoa alkoi töpsyttää kävelykärryn kanssa ja pian jo ilman kärryä! :D Onneks meillä kävi tää kenkiin totuttautuminen suht vaivattomasti.

      Poista
    2. Niin ja ihanaa viikonloppua teillekkin !! <3

      Poista
  3. Uudet hankinnat näyttää tosi hyvältä :)

    VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)