perjantai 15. heinäkuuta 2016

Rv 40+0

Laskettu päivä. Se maaginen päivä, nythän vauva voi syntyä "minä hetkenä hyvänsä". Hah. Voi että oon skeptinen! Ei mitään tuntemuksia mahdollisesta synnytyksen lähenemisestä. EI MITÄÄN. Vauva polskii masussa niinkun kuuluukin, ja paikat on visusti kiinni ilmeisestikkin. No mikäs tässä ollessa, olotila on ihan OK. Masu ei ole mikään valtava edelleenkään, painoarviohan oli 2900g nyt kun kävin ä-polilla. Eli vaavilla on sopivasti varaa vielä kasvaakkin parin viikon aikana. :) 

Rv 41+3 pitää käydä jälleen äitipolilla. Toivotaan että sitten sais jäädäkkin, kun tätä välimatkaa kummiskin on tässä kodin ja sairaalan välillä kivasti. Aikoivat sitten harkita sitä ballongin asennusta, HUOH. Kerroin, että mulla on karmea kokemus siitä ballongista. Sen asennushan oli silkkaa kidutusta, kuin kohdunsuu olisi väkisin revitty auki ja sinne pumpattu joku järjetön pallo puristamaan, jonka seurauksena alkoi välitön jäätävä kipu vatsalla. Supistuksiahan se mulla aiheutti muistaakseni vuorokauden ajan, mutta paikat ei todellakaan auenneet ja seuraavana päivänä se otettiinkin onneksi pois! Äpolilla ihmeteltiin kokemustani suuresti, sen kun ei yleensä pitäisi tuntua "juuri miltään". WHOOT?!! Kuulemma alle prosentilla on sellainen hermotus kohdunsuulla, mikä aiheuttaisi moisia tuntemuksia kuin itselläni. No ehkä kuulun siihen alle prosenttiin?!! Tuskin nyt ihan tyhjästä valitan jos sen ei kuuluisi sattua! Mutta joka tapauksessa, se on kuulemma luonnollisin menetelmä käynnistellä synnytystä, joten siihen on ilmeisesti edelleen taivuttava. Ainakin kokeilemaan...
Oisko vaan niin paljon helpompaa kun asiat menis itsestään, oisko se taas liikaa vaadittu kohdallani.:( Luonto vois nyt hoitaa asiansa niinkun on tähänkin asti! 

Synnytys pyörii siis kieltämättä mielessä monesti päivässä: milloin se alkaa, oliko tuo jokin tuntemus, supistaa? ei supista?, argh..! Raivostuttavaa. Ihan kun parin viikon ajanjakso olisi nyt ikuisuus mielessäni. :D Oon ehtinyt toki muutakin tehdä mietintämyssyltäni. Me on käyty maauimalassa N:n kanssa yksi ihana hellepäivä, vietetty aikaa porukoilla grillaillen ja saunoen ja huomenna ois markkinapäivä. Ihania kesäpäiviä ollut ja tulee vielä lisää. :) Kaiken kaikkiaan elämä on aika ihanaa just nyt.

2 kommenttia:

 1. No huh mikä kokemus sulla ballongista!
  Mulla sen laitto ei tuntunu missään, eikä se hirveesti mitää supistuksiakaan aiheuttanu mut silti aukas 6cm. Erittäin hyvä käynnistystapa mulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli ihan järkyttävä kokemus:( varmasti myös sen vuoksi kun kohdunsuun tilanne oli täysin epäkypsä tuolloin..

   Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)