tiistai 12. heinäkuuta 2016

Rv 39+5


Tätä aamua on odotettu, joskin pahoin pelkään että joudun vielä palaamaan kotiin. Meen sinne sairaalan kontrolliin. :/ Eilen oli vaikea päivä kaikinpuolin. Olotila on hyvin tukala ja kuppi meni kuvainnollisesti sanottuna nurin. Välit vanhempieni luona kiristyi vanhemman siskoni ja äitini kanssa, taustalla vanhat vakiintuneet riidanaiheet, joita en juuri nyt jaksa puida. He saivat minut kuitenkin lähes hulluuden partaalle kunnes tajusivat että on ehkä aika antaa just nyt vaan OLLA. Manasin heitä jo alimpaan helvettiin ja käskin vanhemman siskoni pysyä kaukana synnytyksestäni. Nuutti oli järkyttynyt "kohtauksestani". Olin kyllä itsekkin, mutta rauhoituin kun sain N:n syliini. Me itkeskeltiin sylikkäin ulkona tuulenvireessä yli puoli tuntia tapahtuneen jälkeen. Olin juuri sinä päivänä luvannut viedä N:n maauimalaan uimaan ja aioin pitää kaikesta edeltäneestä huolimatta lupaukseni. Myös olotilastani huolimatta, hellettä kun puski ties missä lukemissa. Sinne mentiin sitten äitini ja siskoni kanssa. Tärkeintä että N oli onnellinen, ja olihan hän. Eikä ihme kyllä kysellyt nukkumaan mennessäänkään raivoamisestani. Itkeskeli vaan että tahtoo äidin mukaan sairaalaan. :'/ Turhaa en kyllä sairaalaan jää makaamaan, en kestä olla mitään kahta viikkoa erossa Nuutista!!

Tämä aamu valkeni lukemattomien heräämisten jälkeen tuskaisen hikisenä. Täälä kämpässä on vaan niin vitun kuuma suoraan sanoen että en kestä. Joka rööri on auki ja ilma seisoo paikallaan! Oi tätä Suomen kesää! Jos ei sada vaakasuorassa niin sit paahtaa taivas aukealta ja kuolee kuumuuteen. Juu mikään ei oo hyvä ei. Tässä olomuodossa märissä lakanoissa +30 asteessa alasti pyöriminen ei vaan kohenna jotenkin tätä olotilaa, kumma kyllä! Mulla on jotenkin tosi pöhnäisen paha olo. Mut enpä oo nukkunu enää viikkoihin hyvin. Tää kuumuus vaan tekee tästä vielä asteen kiduttavampaa. Vauva on myös ollut masussa huomattavasti hiljaisempi liikkumaan.

Me myös illalla "sovittiin" siskoni kanssa, sillä hän vaikutti olevan hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Olen siis tänä aamuna menossa kontrolliin hänen kanssaan. Riitamme ydin liittyi kiteytettynä asiaan, jossa multa ois tässä tilassa jälleen vaadittu jotain, johon en vaan enää jaksa vaivautua. En ole tässä tilassa enää kykenevä miellyttämään ketään muuta kuin Nuuttia ja itseäni. Olen kyllä yleisesti ottaen ajatteleva yksilö mielestäni ja pyrin miettimään läheisiäni, mutta onko just nyt liikaa, jos läheiseni ajattelisivat vaan sitä mun parasta ja saisin rauhassa keskittyä tulevaan koitokseen?? Mun mielestä se ei ole liikaa nyt. Isäni oli onneksi koko ajan puolellani ja takoi järkeä myös muiden päähän. Mun mielestä vanhempi sisareni etenkin asuu niin oman napansa ympärillä, että hänen kanssaan on välillä mahdoton olla samaa mieltä tietyistä elämän perusasioistakaan. Mun mielestä hänelle olisi enemmän kuin hyvä nähdä tämä synnytystapahtuma. Se, kuinka äitiys syntyy. Koska se ei synny helpolla! Ja sen jälkeen mikään ei ole enää ennallaan, varsinkaan se oma napapiiri. Jospa se saisi hieman häntäkin ajattelemaan toisesta näkökulmasta itsekkyyttä. Osaan tietyllä tavalla samaistua moniinkin asioihin millainen hän on, sillä olinhan joskus itsekkin sellainen. Sitten musta tuli äiti. 

Oon siis ollut herkillä ja olen edelleen. Koen pienehkön henkisen romahduksen jos lääkäri täysteilaa käynnistykseni. Toivon että kohdunsuu olisi kypsynyt tarvittavan määrän ja että synnärillä ei ois ruuhkaa!! On niin vaikeeta jättää esikoinen vanhemmilleni hoitoon tietämättä kuinka pitkä reissu tulossa, NIIN vaikeeta että voisin senkin takia vaan itkeä krokotiilin kokoisia kyyneleitä. Mut pitää olla vahva, jotta N olisi myös vahvempi. 

Pianhan oon nyytin kanssa kotona N:n luona.. Ja kaikki on kuten pitääkin. Selviän tästä.

6 kommenttia:

 1. Hirveesti tsemppiä! Toivottavasti alkavat käynnistää nyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät käynnistäneet, kohdunsuun tilanne epäkypsä.:/ Mut toisaalta fiksua odotella vielä, koska en kestäis mitään viikon käynnistystä enää kuten Nuutista. 10vrk ainakin siis odotellaan vielä.. Vauvalla kaikki hyvin, sehän se tärkeintä.

   Poista
 2. Tsemppiä! Toivottavasti alkaa tapahtua itsestään ja sujuu nopeasti ja hyvin! Tuo viimeinen aika on niin rasittavaa kun itsellä on huono olla ja pienimmätkin asiat ärsyttää, eikä muut tahdo ymmärtää sitä oloa. Kohta on onneksi se rakkain sylissä :)

  T. Emppu ja poitsu 5 vkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän se todennäköisempää on että helpommalla tässä vaan pääsee kun malttaa odottaa luonnon hoitavan asioita..:) Mut niinpä, ihanaa kun vauva on pian sylissä<3 Onnea sinnekkin vauvelista!!

   Poista
 3. Tsemppiä! Pakko kommentoida sen verran, että mulla oli sama tilanne viimeksi kun olin raskaana. Esikoisen "tekeminen" oli todellisen työn ja tuskan takana ja lopulta jouduin 8 päivän käynnistysyritysten jälkeen kiireiseen sektioon, mikä ei sekään mennyt oppikirjan mukaan... Oli tosi vaikeaa ja olin kamalan kipeä ja ihan loppu.

  Pari vuotta myöhemmin odottelin poikaa (meidän T:llä ja teidän N:llä oli sama laskettu aika! :)) ja vaikka koko raskauden kaikki meni hyvin, niin ihan yhtäkkiä olinkin samassa tilanteessa kun esikoisen kanssa. Synnytys ei alkanut ja sitä piti rueta käynnistämään ja voin kertoa, että vaikka olen äärimmäisen positiivinen ihminen, niin näin kaikki mahdolliset uhkakuvat. Käynnistys aloitettiin ja täsmälleen samallalailla kun viimeksikin, mikään ei toiminut... Kunnes, käynnistyksen kolmantena päivänä yhtäkkiä aloinkin reagoida käynnistysyrityksiin ja vaikka ballongilta en välttynyt kummallakaan kertaa, niin kaikki alkoikin loksahdella kohdilleen ja synnytys meni lopulta todella hyvin.

  Tarinan opetus oli siis, että vaikka kaikki näyttäisi menevän just niin kun et tahtonut, niin toivoa on, että kaikki kääntyykin parhain päin :) Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti tsempattu, tiedät selkeesti myös kun puhut vaikeasta synnytyksestä! Koin N:n syntymän todella väsyttäväksi taisteluksi ja ihmettelen miten en ite joutunut leikkuuveitsen alle lopulta. Ihme että kaikki meni meillä kuitenkin suht OK aikanaan. Yritän olla stressaamatta nyt mitä tuleman pitää ja kuuntelen asiantuntijoita. Muutenkin yritän ylläpitää sellaista hyvää mieltä enkä turhia masistele, harvemmin nämä asiat menee kuin itse mielessään suunnittelee! :D <3

   Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)