maanantai 14. lokakuuta 2013

Meillä osataan

Hei vaan taas, jottei blogi täysin pölyty nii pitää vissiin tulla moikkaamaan. Ei oo kylläkään vieläkään sitä bloggailuinspistä iskenyt mut kerrotaan nyt jotain kuulumisia viime ajoilta. En tiedä vieläkään mikä tämän blogin kohtalo tulee olemaan, se on jotenkin tuuliajolla vielä. :D

Nuutti on pian 7 kuukauden ikäinen, HURJAA! Se kasvaa ja kehittyy niin mielettömästi viikko viikolta. Se on jo noin kolme-neljä viikkoa osannut ryömiä terhakasti eteen, taakse sekä sivuille tietysti. Arvatakkin siis saattaa että mulla on kädet täynnä töitä N:n hereillä ollessa, sillä olohuoneessa kiinnostavinta olisi vähän tutkiskella pistorasioita, kokeilla niitä kielellä ja pistää jokainen johto suuhun mitä nurkista löytää... Nuutti osaa myös nostaa käsiensä avulla takajalat suoraksi ja pyllyn kohti kattoa, eli sillä on kyllä voimaa käsissä. :D Se Nuutin pikkuserkku joka syntyi aikanaan kolmea päivää ennen, ei osaa vielä liikkua lainkaan! Hassua kuinka eri tahdissa nämä vesselit kehittyvät. Luulen että ei mene kauaa kun herra änkeää itsensä jaloilleen, sillä jo nyt hanakasti tarttuu tv-tason kulmalle ja vetää itsensä polvilleen! :D Tällainen hermanni on siis mulla täällä.

N tykkää hassutella paljon. :)

Nuutille on ilmestynyt jo kaksi hammasta vierekkäin alaleukaan, voi että ne onkin söpöt! N on myös äärettömän nauravainen ja hyväntuulinen lapsi, itkee ainoastaan silloin kun on aihetta (yleensä äiti on liian hidas laittamaan ruokaa valmiiksi!). Meilä ei ole sairasteltu lukuunottamatta 5kk:n iässä annetun rokotteen jälkeen kun nousi pientä lämpöä, mutta sekin meni ohi vuorokaudessa. Ollaan oltu siis todella onnekkaita, sillä lähipiirissä on käyty niin ripulit kuin flunssatkin moneen otteeseen. Olen kyllä pyrkinyt syömään terveellisesti sekä ottamaan reilun annoksen d-vitamiinia (jo kuukausien ajan), joten luulen että N on saanut hyvää vastustuskykyä jo rintamaidosta. Tällä hetkellähän imetys on oikeastaan tyssännyt jo kokonaan. Viimeiseen kolmeen päivään ei ole tissitelty, sitä ennen pari viikkoa ainoastaan iltaisin. N huolii mieluiten maitonsa pullosta ja jotenkin tuntuu että se meidän imetys taisi nyt olla tässä. Haikealta tuntuu ja muutama kyynelkin on sen vuoksi tirautettu, mutta on elämä hiukan helpottunut sen myötä kun tissiä ei tarvitse joka välissä olla kaivamassa tiskiin. Ah sitä autuutta kun saa pitää normi rintaliivejä ja pukea paitoja miettimättä imetyskäytännöllisyyttä! 

Muutoin Nuutti syö kasvissoseita, kanaa ja kalaa. Ostan Nuutille mahdollisuuksien mukaan vihannekset ja lihat luomuna, ja teen itse pakkaseen pakastekuutiomuotteihin ruuat. Sieltä on kätevä sitten vaan ottaa ja sekoittaa erilaisia vihannes mixejä. Kanan ostan AINA GMO-vapaana, eli geenimanipuloimatonta kanaa. En myöskään syötä maissia ellei se ole luomua (koska tunnetusti 95% maailman maissista on geenimanipuloitua!) Yäks. Pilttejä syötin alkuun mitä merkkiä sattuu, siis perus pilttejä, kunnes huomasin että Nuutin poskiin ilmestyi ärhäkkää ihottumaa sekä myöhemmin jalkoihin ihme laikkuja. Jätin ne perus piltit hyllyyn ja aloin ostaa nekin luomuna ja 100% hedelmänä ilman lisäaineita, niin kappas ihottuma hävisi! Suosittelen tarkkailemaan ja satsaamaan pienokaisten ruuan laatuun. :) Mieluummin jätän jotain itselleni ostamatta / syön vähän kehnompaa ruokaa, kun että syöttäisin lapselleni "mitä sattuu".
Sanomattakin selvää että Nuutti on melko kiinni minussa, sillä ollaan eletty melkoista symbioosia tässä etenkin koko tää aika meidän kodissa. Samppa käy vahtimassa poikaa 1-3 krt viikossa kun käyn salilla. Meillä menee OK, ei suurempia kommelluksia. Muutamia kertoja olen ärähtänyt sille mm. siitä että kun on katsomassa poikaa niin ei tarvitse istua sohvan nurkassa pelailemassa kännykällä, tai että vaipan voi vaihtaa myös oma-aloitteisesti eikä vain todeta että kylläpä haisee paska..... Kun kerran tietää kuka siinä leikkimatolla tuoksahtaa. Välillä S:lla on niitä lapsellisia hetkiä, se saattaa lähteä nostelemaan tästä jos sitä ei huvitakkaan joku ja Nuutin hoito tuntuu ylivoimaiselta. Se kyllä lykkää kaiken tekemisen mieluiten mun hartioilleni, tietenkin. Ei se vieläkään käsitä kuinka paljon mitä tässä teen jne.. Mutta yritän vaan hyväksyä tämän, ja elämä helpottuu koko ajan kun Nuutti kasvaa. 

Vaunuttelun lomassa ihmeteltiin ruskan värejä<3


Olen pyrkinyt nauttimaan tästä ajasta, mulla ei ole kiire mihinkään ja saan olla lapseni kanssa. Mikä sen ihanampaa oikeesti?? :) Meillä arki rullaa ja pidän itseni kiireisenä Nuutin ohessa muutamilla muilla jutuilla, mm. oon laittanut kirppispöydän aika ajoin pystyyn kaupunkiin ja nään Alisaa usein. Käydään myös päivittäin ulkoilemassa ja vaunuttelemassa. Elämä hymyilee vaikka niitä vaikeitakin päiviä on. Haleja!

14 kommenttia:

  1. Olipa ihana lukea sun kuulumisia <3 tuli niin lämmin olo :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kuulla teidän kuulumisia! Mä olenkin miettinyt, että miten teillä mahtaa mennä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä menee mainiosti, teidänkin kuulumisia on aina kiva lukea! :)

      Poista
  3. Kiva, että joku muukin on yhtä tietoinen luomuruoasta ja GMO-tuotteista. Itselläni on tarkoitus syöttää tulevalle lapselleni vain luomua ja mieluiten teen soseetkin sitten itse. Elämä on valintoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon melkoisen kiinnostunut luomusta, puhtaasta ravinnosta superfoodeilla höystettynä ;) D-vitamiinin vaikutuksesta jne.! Ainoa pulma mitä oon viime aikoina pohtinut on MIKRO. Oletko sinä tietoinen kuinka "epäterveellinen" kapistus se on? :D Itse tekee ensin ne vauvan soseet ja lämmittää sit mikrossa nii siinäpä se sit oliki,, se tappaa hienosti kaikki ravinteet ruuasta! Maidon pyrin aina lämmittämään vesihauteessa. Tuo jäisten sosepalojen lämmitys ei käy ihan käden käänteessä siinä vesihauteessa :D

      Poista
  4. Ihanaa kuulla teistä ja kiva, että menee hyvin! :) kuulostat onnelliselta. Aika on tosiaan mennyt ihan hurjaa vauhtia, N on jo noin iso poika. Kaikkea hyvää jatkoonkin <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen onnellinen, asioilla on tapana järjestyä. <3

      Poista
  5. Meil on sama välikausihaalari nyt käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain tön pöllöhaalarin Alisalta, kuva on otettu noin kuukausi sitten. Täällä pohjoisessa ilmat ovat jo melko kylmät, on joutunut jo siirtymään toppahaalariin!

      Poista
  6. Kiva kuulla teistä :)!
    Hitsi, miten mä en ole tajunnut tota gmo-juttua ollenkaan...! Olipa hyvä kun sanoit, täytyy alkaa tarkemmaksi :) Noita lisä- ja säilöntäaineita mäkin oon vertaillut, mun mielestä jossain luomupuurossa oli enempi niitä kuin jossain perus-piltissä :o
    Ihme juttu ton S:n kanssa, miten se kehtaakin olla tollanen...huoh. Onneksi oot päässyt eroon siitä ;) Joku päivä sieltä ruskan seasta löytyy parempi Mies :) Haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet pitänyt silmät kiinni, sillä gmo:sta on puhuttu viime aikoina mediassa. Katsoppas yle areenasta Docventuresin jakso jossa näytetään Food inc dokkari! SE jos joku avaa silmät! :)

      Ei mun syöttämissä luomupuuroissa kyllä kauheesti säilöntäaineeta oo näkynyt? Luomuruuassahan on tietyt standardit kuitenkin minkä mukaan sitä valmistetaan... Parempaa se luomu on kuitenkin kuin normi, mun ymmärtääkseni?

      S on tollanen lapsellinen munapää. Onneks oon hiukan päässyt jo yli siitä. Ja ennenkaikkea EROON. :D Ehkä ensi ruskan seasta vois katsella sitä parempaa puoliskoa.. ;)

      Poista
    2. Joo, en oikeen seuraa tv:tä, uutistenkin aikaan meillä on iltatoimet käynnissä :( mutta ton ruokadokkarin oon nähnyt, katottiin se jo silloin kun se ilmeisty :) aika hurjaa touhua, mutta niin paljo siinä keskityttiin jenkkien ruokaan, etten toista kertaa jaksanut kattoa.
      En oo kaupassa törmännyt noihin "gmo-vapaisiin" kanoihin, ja nytkin sain ihan etsimällä etsiä niitä :( cittarista löytyi kahta erilaista, vaan! :( tarjonta kun on niin suurta kanoissa/broilereissa. Ton dokkarin jälkeen mä tosin jätin hetkeksi kanan pois ruokavaliosta, mutta haluan kuitenkin J:lle tarjota mahdollisimman monipuolista ruokaa, niin nykyään en välttele mitään mistä pidän :)
      Joo, eipä noissa luomuissa ollut niitä säilöntä- yms aineita (tosin en kaikkia selannut läpi), vaan lista oli pidempi lisättyjen vitamiinien yms takia. Sekin mua kyllä vähän epäilyttää, teollisiahan nekin on. Suosittelen lukemaan myös kirjan "Olet mitä syöt", ellet oo jo lukenut. Siinä muistaakseni oli myös kohta noista vitamiineista, en vaan enää muista sitä.

      Poista
  7. Kiva kuulla mitä teille kuuluu! :) Mistä tuo ihana pöllöhaalari on? Siis niin ihana!

    VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)