keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Turvaistuimesta ja syöttötuolipohdintaa

En ole muistanutkaan mainita, että mehän tehtiin major-hankinta ja ostaa paukautettiin BeSafen iZi Combi. Se mun kirpparilta hankkima turvakaukalo alkoi käydä ahtaaksi kummastakin päästä, ja myin sen samalla hintaa edelleen eräälle tutulle. Kyllä se mun mielestä ajoi meillä asiansa sen viisi kuukautta, mutta seuraavalle lapselle tulevaisuudessa ostaisin kyllä kaukalon uutena. Jotenkin se meidän kaukalo oli surkeesti pehmustettu, ts. kova, ja Nuutti tuntui hikoilevan siinä kuin pikku possu aina. No "vahinko" pistettiin kiertämään, mutta kyseisellä tutulla ei olisi uuteen ollut varaakaan.

KUVA: www.lastentarvike.fi

Joka tapauksessa Samppahan nieleskeli hiukan kun sanoin haluavani paikallisesta Lastentarvikkeesta kyseisen turvaistuimen. Mutta en antanut periksi, ja sehän me sieltä sitten ostettiin ja puokkiin maksettiin. En aikonut tinkiä Nuutin turvallisuudesta, koska me reissataan kuitenkin esimerkiksi mun ja vanhempien väliä kuukausittain ja lisäksi liikutaan täällä kaupungissakin autoillen. Hintaa istuimelle tuli tarkalleen 398e. Me istutettiin Nuuttia liikkeessä istuimessa ja se oli jotenkin niin mukavan oloinen, Nuutti ainakin vaan naureskeli ja vaikutti oikein tyytyväiseltä! Ensin mun piti ostaa turkoosin värisenä se istuin, sitten halusinkin ton yllä olevan beigen MUTTA liikkeessä päädyinkin punaiseen! Jotenkin se oli ihanan pirteen värinen ja sopii taatusti tulevaisuudessakin jos mulle ikinä tyttöä suodaan (tai lapsia ylipäänsä!) :)

Kokeilemassa tulevaa istuinta. :D
Istuimessa on kaltevuuden säätöä, mikä soveltuu vauvoille jotka eivät osaa vielä kunnolla istua. Lisäksi istuimessa on erillinen vauvapehmuste, mikä on kuvassa Nuutin alla. Niskatukea säädetään kasvun mukaan ja turvavöille on sivuille magneetin joihin ne voi laittaa siististi tieltä pois. Kätevät ovat kyllä, ei tarvii joka kerta lapsen alta niitä kaivaa! Lisäksi istuimen saa selkä menosuuntaan, miten se siis nyt meillä on, sekä tietysti toisinpäin lapsen kasvettua. Voiko joku muuten valaista mulle miksi vauvat laitetaan yleensä selkä menosuuntaan käsin? Onko siinä joku perustelu siis? En tajunnut kysyä tuota myyjältä! Ollaan oltu superrrr tyytyväisiä tähän valintaan kyllä. Toi Lastentarvike on kyllä joka äidin karkkikauppa! :D

Toisekseen nyt olisi työn alla hommata syöttötuoli, ja arvatkaas vaan oonko kieli pitkällä kuolannut Stokken Tripp Trappia! Aaaah, ja kaikki ne ihanat lisävarusteet ja kuosit ja jajaaa!! Onko muita joilla tekisi mieli hankkia kyseistä tuolia? Oon laittanut yhden kyselyn kyseisestä käytetystä tuolista netissä, johon kuuluisi baby set ja valjaat mutta laittelen tästä asiaa myöhemmin kun kuulen asian laidan. :) Uutena toi on kyllä niiin sika kallis.. Snif.

18 kommenttia:

  1. Mä kuolaan kans Tripp Trappin perään! Aion saada tahtoni läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh.. Joo se on kyllä nii ihana! Minkä värisenä oot aatellut hommata? :)

      Poista
    2. Tumman ruskea ois tai just kirsikka! :) etsin vielä käytettyä, mies tänään vihjaili ettei uutena ainakaan sellaista meille tule :( yhyy.

      Poista
    3. Ite oisin halunnu mustan tai tumman ruskean, mutta toi kirsikka olikin yllättävän kiva! Se on ilmeisesti joku poistuva väri/materiaali? Vai oonko ymmärtänyt väärin?

      No en miekään ois kyllä uutena voinut hankkia :(( On se vaan jotenkin "liikaa" joku yli 300e syöttötuolista yh-mammalle :D

      Poista
    4. On se 300€ tuolista liikaa myös ihan kahden aikuisen taloudelle, varsinkin kun mun tulot on 500 euron luokkaa :D mitähän mä oikein kuvittelin kun sen uutena ensin halusin, haha.

      En tiedä noista väreistä mitään, joten en osaa sanoa poistuuko tuo..tumman ruskea ois kyllä paras meille, etsintä jatkuu :)

      Poista
  2. Jarruttaessa ensimmäinen ja voimakkain pään retkahdus tapahtuu normaalisti eteenpäin, mutta kun on selkä menosuuntaan, niin se on tuettuna. Näin mie oon järkeillyt asian.

    Kerran jouduin jarruttamaan todella tiukasti kun väistin kettua, niin meidän silloin 3kk:n ikäinen vauva ei edes herännyt. :D

    VastaaPoista
  3. Joo niin mäki oon käsittäny et ei niin pää retkahda kun jos istuis toisinpäin.. :)

    Mä oon kuolannu sitä stokken kantoreppua, ei vaan oo vielä kuullu paljoa kokemuksua siitä et kannattaako ostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon kuolannut sitä Tula:n kantoreppua :D Lastentarvikkeessa tosin hypistelin sitä Stokken reppua myöskin.. vaikutti jämäkältä.

      Poista
  4. Mä kuolasin myös Tripp Trappin perään, ja onneksi mies sitten lopulta antoi tuolille siunauksen. Nyt tossa nököttää valkoinen tt valkoisen baby setin ja valjaiden kera. Pehmuste on vielä matkalla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mut 310e uutena kaikkine tarvittavine lisävarustuksineen, niin O-M-G :D Sehän on melkein turvaistuimen hinta.. :D Yritän löytää käytettynä puolet halvemmalla! Mut on varmaan ihana se teijjän, no doubt! <3

      Poista
  5. Joo, tyypillisin ja kovin törmäystilanne on nokkakolari ja siinä tulee juurikin retkahdus eteenpäin. Vauvan tai pienen lapsen pää on suhteessa niin iso, että kaula ei kovin isoa retkahdusta kestä, vaan todennäköisesti murtuu. Siksi loukkaantumisen ja kuoleman riski on paljon suurempi, jos lapsi istuu kasvot menosuuntaan. Jos katsoo törmäystestivideoita ero tulee todella selväksi. Kasvot menosuuntaan istuessa testinukke heilahtaa ihan linkkuun todella rajusti, selkä menosuuntaan vain ikään kuin painautuu penkkiä vasten. Peräänajossa toki voimat menevät eri päin, mutta ne ovat harvinaisempia ja niissä vaikuttavat voimat ovat yleensä paljon pienempiä. Periaatteessa selkä menosuuntaan olisi hyvä matkustaa jopa 5-vuotiaaksi, mutta käytännössä ei taida kyllä mihinkään istuimeen mahtua sen ikäisenä. Mahdollisimman pitkään kuitenkin kannattaa yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu nyt havahduin itsekkin että onhan se tosiaan ihan loogista. :)

      Poista
    2. Tosin kaupunkiajossa yleisin kolari on peräänajo ja siksi suosituksissa istuinsuunnan välillä on suuriakin eroja.

      Meillä esikoinen kääntyi kasvot menosuuntaan jatkuvan matkapahoinvoinnin takia jo 1 v 3 kk iässä. Kyllähän se vähän tuolla maanteillä huolettaa joskus, mutta koska toivottavasti ei ikinä koskaan oteta osaa minkäänlaiseen kolariin (koputetaan puuta tässä kohtaa), niin lapsen matkustusmukavuuskin nousee aika suureksi asiaksi istumissuuntaa miettiessä. Lastentarvikeliikkeen myyjä sanoi, että yllättävän usein tullaan uutta penkkiä ostamaan kun lapsi ei voikaan matkustaa selkä menosuuntaan, joten tosi hyvä, että tuon teidän penkin saa kiinni kummin vaan päin :)

      Poista
  6. Tripp trapp on paras! Lisäksi se on tuoli joka kestää lapsella useita vuosia, ensin syöttis, sittrn juniorituoli, sit lapsen työtuoli. Meillä ostettiin kuopukselle oma Tripp trappi koska esikoinen edelleem käyttää ja tarvitsee tuoliaan,mja tarvii vielä vuosia. Tiestikö muuten että sillä tuolilla on 7v takuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siksi mua kiehtoikin toi tripp trapp kun se on niin monikäyttöinen ja kestävä tuoli. Onneksi löysin sen käytetyn tuolin ja sain sen :) Se oli kuulemma ollut omistajalla 9 vuotta ja se on ihan kun uus! Amaaazing. :)

      Poista
  7. En suosittl kantoreppua, siinä vauva on väärässä asennossa :) meillä on manduca, tosi hyvä, mutta tosta tulasta oon kuullut myös paljon hyvää! Oltais ehkä ostettu se, ellei siskolta oltais ostettu manducaa :)
    Ja kiva kuulla tosta turvaistuimesta! Meillä on saman sarjan kaukalo, ja ilmeisesti tullaan ostamaan sitten tuo sama istuin, kun on sen aika :) tai varaa siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moii! Kiva kuulla sustakin :) Joo siis en tiedä mitä eroa kantorepulla ja manducalla/tulalla nyt onkaan? En oo tarkemmin pohtinut :D Eli sitä Tulaa oon itse ajatellut ja varmaan taaperotulan jossain vaiheessa sit hommaankin. On se nii raskasta kanniskella käsipuolessa tota pötkälettä ja se viihtyy kyllä sylissä.

      Joo toi turvaistuin oli kyllä ihan huippu, arvokas hankinta tosin. Meilläki nii monta arvokasta hankintaa nyt kerralla taas tullu tähän... istuin, lapsivakuutus, tripptrapp .. puuh. Kohta pitäs alkaa hamstraamaan isompia vaatteitakin. Vooi kun ois kiva kuulla paremmin teidän kuulumisia.. :/

      Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)