perjantai 27. syyskuuta 2013

6 kk neuvola ja vaatehankintoja

Meillä oli vihdoin pari päivää sitten neuvola. Nuutti oli 69cm pitkä ja 8500g painava poitsu! Hyvin kasvaa ja oli kuulemma hyvä juttu kun aloiteltiin kiinteitä 5 kk:n iässä. Mitää ihmeempiä ei siellä puitu.

Meillä on siis kuukausi nyt maisteltu kiinteitä, ja hyvällä mallillahan tuo kiinteiden syöminen tällä hetkellä jo on. Aamulla syödään puuroa, lounaalla lämmintä ruokaa (bataattia/perunaa/kesäkurpitsaa/kukkakaalta erinäisinä sekoituksina jotka itse olen valmistanut;) ), välipalana hedelmäpilttiä ja iltapalana puuroa. Nyt ollaan ottamassa toista lämmintä ateriaa iltapäivälle mukaan. Aamulla ja illalla pääsäntöisesti tissitellään. Alkuun pyrin ruokailujen jälkeen ja joka välissä tarjoomaan rintaa mutta se menee vaan siihen, että Nuutti hoksii sen rintakumin rinnan päässä ja alkaa kovasti tehtailemaan vaan sen kanssa. Eli ts. imetyksestä ei tuu mitään. Ilmeisesti sen vuoksi se imetys jää niillä äideillä lyhyeksi jotka imettävät rintakumin avulla, koska lapsi kiinnostuu siitä kumista ja repii vaan sitä sit pois suusta. Näin ainakin meillä. :/ Itellä on kyllä ajoittain aika haikeekin olo kun se imettäminen loppui melkeinpä yhtäkkiä! Vaikka eihän se edes loppunu. :D Ja joku kuukausi aikaa olin ihan hermoromahduksen partaalla välillä kun tuntui että mun elämään ei kuulu muuta kuin imettäminen! :D No aikansa kutakin.. Näillä mennään kuitenkin nyt.

Jos teillä on "maukkaita" vauvansose-reseptejä niin kehiin vaan!! :)

Tässä on muutamia uusia Nuutin vaatteita kun meidän vaatekaapit alkaa ammottamaan tyhjyyttä! Siivosin vasta kaikki pienet vaatteet pois ja laitoin suosikit jälleen äitiyspakkauslaatikkoon säilöön. Jos sitten joskus niille vielä tulisi käyttöä,, haikein mielin haaveilen. :) 

H&M -laatua

Cittarin iiiiiiihania alelöytöjä vitosella!

H&M:n neule ja Tutan alessa ollut body.

Toi body oli niin MUST-hankinta kun meidän perheessä on ollut husky -rekikoiria tusina aikanaan :) Ja housut tietty että mätsää. Kapp Ahl. <3

8 kommenttia:

  1. Imettämisen lopetus on kyl kurjaa, tai ainakin jos se ei ole oma päätös. Mulla ei muita oo ollutkaan :P hyvinhän se on, että oot noinkin kauan pystyny imettämään :)

    Mulla ei oo reseptejä, koska me ei olla syöty kuin hedelmäsoseita :) puuro ei maistu aamuisin ollenkaan, iltasin onneks menee. Me sormiruokaillaan, ni kaikki pitäis saada laittaa ite suuhun, myös puurolautaset ;)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi se vielä jatkuu edes aamuisin ja iltaisin. Tosin nyt se aamutissikin on alknut tökkimään kun on vaan niin kiva räpeltää sen rintakumin kanssa pelkästään :D Ei yhtään houkuttele ajatus että pitää alkaa pumppaileen rintoja siinä toivossa vaan että maidontulo laantus kokonaan.. No aika näyttää.

      Mua hirvittää suoraan sanoen se sormiruokailu! :D Missä iässä se alotetaan, jo puolivuotiaana? Oon antanut yhden ainoan maissinaksun mussuteltavaksi Nuutille kerran ja se oli hauska näky, se puistatteli ja yökkäili minkä ehti kun tuntui vissiin niin karhealta se patukka suussa. :D En kyllä pystyis antaan sille itelle mitään isompia paloja mussuteltavaksi tällä hetkellä, mutta myöhemmin sit.. :) Mutta kova vimma ois N:lla laittaa se puurolautanen ennemmin suuhun kun se puuro.. Aamupuuro tökkii myös nykyään, vaikka laitan aina vähän hedelmäsosetta mukaan.. Illalla puuro uppoaa hyvin. Tosin nyt on kokeiltu kaurapuuroa mikä on ilmeisesti pahemman makuista kuin maissi-riisipuuro.

      Ihanaa viikonloppua sinullekkin! Niin mukava kun muistat meitäkin vielä :)

      Poista
  2. Hei meilläkin on toi mitä luulin susibodyksi :) enska sai sen 4kk-lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susi se varmaan onkin mut muistutti erehdyttävän paljon meidän huskeja:)

      Poista
  3. Täällä on joitakin ideoita sormiruokailuun: http://www.vinkkilinkki.net/2013/03/vauvan-sormiruokailun-abc.html :) Puolivuotiaana voi tosiaan aloitella. Sen ikäiselle isoja nyrkkiin sopivia pehmeitä paloja (sitten kun oppii pinsettiotteen, niin onkin helppoa antaa kaikkea pientäkin).

    VastaaPoista
  4. Kun itse jätin rintakumin pois käytöstä 4kuukauden käytön jälkeen, alkoi maitoa tulemaan runsaammin. Kokeile joku päivä rohkeasti imettää ilman sitä, tuon ikäinen lapsi on kuitenkin jo niin fiksu, että saattaa oivaltaa nopeasti että sitä maitoa saa ihan ilman välikappaleitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö innoissani aloin kokeilemaan tätä rintakumittomuutta kun en taas useampaan kk oo kokeillut. Alku vängistelyn jälkeen se imaisi tissin suuhun, imi muutaman kerran JA PURAISI IHAN SAIRAAN KOVAA niillä kahdella leipäkirveellään mitä siltä jo alhaalta löytyy :DD Siis vedet nous silmiin :D Aijjj jaii.. Ei taida tulla siitä mitään. Ja nauro vaan päälle :D

      Poista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)