tiistai 13. elokuuta 2013

Semmoista..

Ollaan oltu mun hyvän ystävän Alisan kanssa paljon tekemisissä mun kaupunkiin takaisin tulon jälkiin. Ihanaa kun on joku tärkee ystävä, joka ymmärtää kuuntelee ja osaa sanoo lohduttavia sekä voimauttavia sanoja. Viime viikonloppuna me käytiin lasten kanssa Hop Lop -tyylisessä leikkipaikassa, ja oli kiva tuntea itsensä jälleen ihmiseksi ihmisten ilmoilla. Nuutti oli innoissaan erilaisesta ympäristöstä ja pomppi sylissä muiden juostessa päättömästi kohti pallomeriä. Sit se söi kiltisti tissiä ja alkoi tutia. :) 

Tänään olin hiukan huolissani kun Nuutin vatsa ei oo toiminut viimeiseen viiteen päivään kertaakaan! Tultiin äidin kanssa siihen tulokseen että se ei saa tarpeeks ravintoa kulutukseensa nähden. Se poika on siis todella liikkuva, lattiallaki pyörii ja kierii ku pikku viisari! Kaipa se kuluttaa kaiken syömänsä siis. Epäilen ettei mun rinnoista edes heru jättimääriä maitoa enää, jostain syystä? Ei ne ainakaan oo ikinä pinkeet tai sen tuntoiset että ois täpö täynnä? No oon antanut N:lle kolmena peräkkäisinä päivinä teelusikallisen verran luumusosetta, olihan hupia eka kerralla nähdä sen raukan ilme ku työnsin lusikallisen suuhun. :D Vaan seuraavana päivänä se jo maiskutteli ja auko suuta, et missä se seuraava lusikallinen viipyy.. Tänään annoin sille myös lisämaitoa tissin ohella ja johan alkoi vatsa toimia, RUNSAASTI. Saa nyt nähdä pitääkö mun joka toisella syötöllä alkaa antamaan lisämaitoa, vois helpottaa tätä imetysrumbaakin. Ei tarvis oikeesti joka tunnin päästä istua sohvalla lapsi tissillä. :( N heräilee öisinkin tosi useesti vielä syömään, viime yönä varmaan 5 krt! Alan ehkä hiukan kaivatakkin niiden kiinteiden aloittamista. No jos tässä nyt täysin maidon voimalla "sinniteltäs" vielä se 1,5kk.

Oon ajatellut hankkia N:lle lapsivakuutuksen, ja nehän ovat tunnetusti ihanan kalliita. Noin 400e siihen uppoo, ja Samppahan "ilostu" uutisesta. Vaadin tietty epäsuorasti sitä maksamaan puolet vakuutuksesta, kuten tulevasta turvaistuimen ostostakin. Turvakaukalonhan ostin 30e kirppikseltä, seuraavan turvaistuin hankinnan haluan liikkeestä uutena. Se kun on pidempiaikaisempi istuin lapselle kuitenkin. S sanoi, että jos hän olisi oikein vittumainen, hän ei elatuksen lisäksi maksaisi mitään. HUOH! Nostelin siinä sitten taas tovin kulmiani.... Onneks MINÄ en joudu maksamaan Nuutista MITÄÄN ylimääräisiä. PERKELE. 

Vaadin sitten myös sitä, että elatus tullaan maksamaan mun ja Sampan tulojen ja menojen perusteella. Tästä oli tullut lappu S:llekin, ja hän oli tietysti tympääntynyt. Eihän hän haluaisi maksaa yhtään ylimääräistä sen 150e lisäksi. Hän kun on kuulemma kesän aikana tienannutkin niin paljon, että pelkää minun kynivän hänet kokonaan. Joopa joo... Eiköhän näissä elatusasioissakin ole ne rajat määritelty aika hyvin. Mutta tiedän, että S:n tuloihin nähden se kämäinen 150e on LIIAN VÄHÄN.

No kaiken kukkuraksi S lähetti tekstarin tänään: ".. Tulen käymään katsomassa Nuuttia loppu viikosta. Olette molemmat olleet mun mielessä viime käynnistä saakka.."

Ai kun kiva, oltiin päästy Sampan mieleen viime käynnistä. Siitä kolmen päivän takaisesta, kas kun ei parin kuukauden takaisesta! Melkein menin höplään! ;)

11 kommenttia:

 1. Se on ihan normaalia ettei imetyksellä olevan vauvan vatsa toimi päivittäin. Milakin saattaa olla helpostikin viikon kakkaamatta, ja lääkärin mukaan kannattaa huolestua vasta kun on kaksi viikkoa kulunut viime kakkaamisesta.

  Nuutti tosiaan kuluttaa varmasti nyt paljon kun liikkuu, ja sen takia ei tule kakkaa. Varmasti sun maito riittää kuitenkin, jos poika on vain yleisilmeeltään tyytyväinen. Lisämaito on pois aina rintamaidosta, ja sen takia ei suositella korviketta antamaan.

  En tiedä miten imetät, mutta kannattaa yrittää imettää samasta rinnasta 2-3 imetyskertaa peräkkäin, jotta vauva saa myös rasvaista takamaitoa eikä vain ravintoköyhempää etumaitoa. Tämä voi pidentää imetysvälejä.

  Ja peeäs, kyllä munkin rinnat on aika surullisen näköset verrattuna aikaan ennen imetystä tai vaikka vertaisi vain imetyksen ensi viikkoihin.. Maitoa niistä silti tulee, maidontuotanto ei ole kiinni siitä, että onko rinnan pinkeinä vai roiskeläpät. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksesta.. Vastasinki tuolla alhaalla Miraanalle jo että pitänee jättää lisämaidon antaminen nyt ja keskittyä vielä pelkkään tissiin. :) Tota etu- ja takamaito juttua en tiennytkään!! Miksen oo kuullut koskaan tosta.. luulin et se etumaito on just rasvasempaa?? Weird. :)

   Poista
 2. 1 kerta kymmenes päiväs tai 10 kertaa yhdes päiväs. Molemmat yhtä normaalia. Ja ei rintojen pinkeys oo maidon mitta, vaan tyytyväisyys ja kasvu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut ton sanonnan myös. Tuntu vaan hurjalta ku N heitti kakkaamasta moneksi päiväksi ku muuten se kakkas monta kertaa vuorokaudessa. :/

   Poista
 3. Juu samaa tulin kommentoimaan, että täysimetetty vauva voi ihan hyvin kakata vain kerran viikossa ja se on ihan normaalia (näin meilläkin oli tuossa iässä). Ei siis ole kyse esim. ummetuksesta eikä siitä, ettei lapsi saisi tarpeeksi ravintoa. Vauvan suolisto vain osaa hyödyntää niin hyvin rintamaidon, ettei kakkaa tule paljoa (korvikkeiden kanssa näin ei ole). :) Ihan rauhassa siis vain!

  Kuinka kauan tuota tunnin väleillä rinnalla oloa on kestänyt? Jos vasta muutaman päivän, niin kysehän voi olla ihan vain tiheän imun kaudesta, joka menee yleensä viikossa ohi.

  Me ei olla vakuutusta hankittu vauva-aikana eikä aiota mitään lapsivakuutustakaan hankkia... Kyllä julkinen puoli yleensä lasten kohdalla ihan hyvin toimii ja sitten on kuitenkin maksukatot yms. 400e:llakin käy jo useamman kerran yksityisellä lääkärillä, jos joku tarve tulisikin. :) Onko siis "pakollinen" hankinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyödyllistä tietoa! Kiitti:) Pitänee jatkaa pelkän tissin voimalla vielä, jospa se tästä! En oo ehtiny kauheesti antaakkaan korviketta N:lle. Tän viikon aikana ehkä 400ml yhteensä.

   Tunnin välein rinnalla oloa on kestänyt juurikin tällä viikolla.. Mut jos se tosiaan on sitä tiheän imun kautta, en tiiä miksen oo ajatellu ees sitä niin. Siksi haluan vakuutuksen jotta voi viedä sitte kätevästi yksityiselle tarpeen tullen. Ollaan saatu sovittua S:n kanssa että maksetaan se puoliksi..

   Poista
 4. Itsekin mietin vakuutuksen ottamista ennen kun mun tyttö syntyi. En sitten sitä kuitenkaan ottanut. Viimeisen vuoden aikana tyttö on sairastanut tosi paljon ja korvat on jouduttu putkittamaan ym. Vaikka vakuutus olisikin ollut olisin jäänyt tappiolle tuon sen kanssa. Kannattaa tarkasti laskea että paljonko se vakuutus tulee oikeasti maksamaan, se todellinen hinta ei jää pelkästään siihen vakuutusmaksuun vaan pitää ottaa huomioon myös se omavastuu osuus joka ainakin Tapiolassa muutama vuosi sitten olisi ollut yli 100e. Joten aika paljon lääkärissä saa käydä että vakuutuksesta saisi jotain takasin. On tietenkin eri asia jos on oletettavissa että lapselle tulee allergia ym, johon hoidot pitkällä aikavälillä on kalliita.
  Täällä Tampereelle pääsee ainakin kunnalliselle lapsen kanssa tosi hyvin, ja yksityiselle joutuu kuulemma jonottaan ihan yhtä kauan.

  VastaaPoista
 5. Hei! Miten teillä menee? Kaikki hyvin?

  VastaaPoista
 6. Sinulle olisi haaste blogissani! :)

  VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)