keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Ihmeellinen Nuutteroinen

En ole pitkään aikaan taas kirjoitellut. Mitään ihmeempiä ei ole tapahtunut, paitsi Nuutin kehityksen saralla. Miten noin pieni ihminen oppiikaan asioita niin älyttömässä tahdissa?

Nuutti 10,5kk 

- Osaa kävellä yli 10 askelta kaatumatta. (Kertaakaan en ole käsistä Nuuttia kävelyttänyt, sillä neuvolassa sanottiin jo varhain ettei sitä kannattisi tehdä? Ilmeisesti tasapainon kehittymisen kannalta tms., no Nuutilla tuntuu löytyvän tasapainoa omasta takaa.)
- Osaa sanoa selkeästi "ÄITI". Välillä suorastaan kiljuen. :D Eilettäin Sampan käydessä käveli tämän syliin ja kiljahti "ÄITII". Heh.
- Ymmärtää "vauva" -sanan, mikä tarkoittaa erästä nukkea. Osaa hakea kyseisen nuken kun kysyn "missä vauvva?". Ymmärtää myös jossain määrin "ei"-sanan merkityksen, sillä järjestää pienen kohtauksen aina jos äiti kieltää Nuutteroista tekemästä jotain. :D
- Tykkää leikkiä ja touhuta paljon, viihtyy myös usein omissa oloissaan eikä jatkuvasti tarvitse viihdyttää. Parhaita leikkikaluja tosin on äidin soppakauhat ja lastat, sekä kattilakaapin tyhjennys... Myös soivat kirjat ovat mieleisiä, ja eräs traktori jota liikutellaan suu päristen (äiti ilmeisesti opettanut :D)
- On nukkunut jo monta kuukautta täysiä öitä heräilemättä! Tästä olen ehkä kiitollisin ikinä, meidän yöt on niiiiin helppoja! Klo 21-22 Nuutti menee nukkumaan, nukahtaa kun pistän hänet tutti suussa ja harso kädessä pinnikseen hangoittelematta ja herää aamulla 9-10 maissa! Uskomatonta, I know. Olen odotellut jo sen 4kk koska tämän asian tiimoilta tulee jotain ongelmia...
- Nukkuu yleensä yhdet päikkärit arviolta 1-2h sisätiloissa, mutta jos ulkona pääsee nukkumaan niin menee jopa 3h. Toisille päikkäreille hankaluuksia saada, joten ne ovat satunnaisia.
- Nuutti syö aamupalan, kaksi lämmintä ateriaa, välipalan ja iltapalan. On hyvin kaikkiruokainen, ja parhaiten uppoaa kasvisekoitukset+kana/kala/liha höystettynä kvinoalla, riisillä ja pastalla. Olen tehnyt aika monipuolisia sekoituksia pakkaseen.
- Nuutti on alkanut ekoja kertoja syömään esim. kookoskermalättyjä ja banaaninpaloja itse, ja näyttää sujuvan paremmin kuin hyvin vaikkei minkään näköistä sormiruokailua aiemmin olla harrastettukkaan. ;)
- Suusta löytyy 6 hammasta. Alahampaat, ja ylähampaista sekä yläkulmahampaista puoli hammasta. Söpö harvahammas!
- 10kk neuvolassa pituutta 75,5cm ja painoa 9870g.
- Kerran ollut nuha-kuumeessa 9kk iässä, mutta tauti oli melko lievä ja meni 4 päivässä ohi.
- Tuntuu olevan sosiaalinen tapaus vaikka suurimmaksi osaksi vietetään Nuutin kanssa kahdestaan aikaa. Uusia kasvoja tavatessa ujostelee ekat 5min jonka jälkeen esittää maireasti taitojansa kiljahdusten säestyksellä... Naapurissa kylästellessä haki leikkikalun jota ei suostunut ojentamaan enää takaisin lelun 3-vuotiaalle omistajalle, vaan piti siitä kynsin ja hampain kiinni. :D Lopulta kun isompi riuhataisi lelun suuremmilla voimillansa sai Nuutti melkoisen itkupotkuraivarikohtauksen. :D
- Ei pelkää koiria tai kissoja (vanhempieni luona tottunut). Porukoiden kissaa otetaan yleensä naamakarvoista kiinni ja sitten "luututaan lattioita". Kyseinen kissa on harvinaislaatuinen tapaus, sillä se viihtyisi vaan sylissä eikä ole koskaan osoittanut agressioita. Aina kuitenkin vahditaan jos Nuutti on eläinten seurassa tietysti.


Tässäpä siis jotain mun pallerosta. :)

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla teistäkin välillä!! :)

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka Nuutti on taitava! Julia 1v on samassa vaiheessa, paitsi sormiruokailtu ollaan alusta asti, mutta syö itse lusikallakin, jos sille päälle sattuu :) Ja nuo Nuutin yöt, vau! Meillä heräillään tosi herkästi, harvassa on yöt ettei tarvis yhtään herätä :( Toivottavasti siihen tulis muutosta huhtikuussa, kun muutetaan ens kuussa, ja J saa oman huoneen...
    Kiva kuulla teistä, vaikka itsekin käyn täällä niin harvoin :(

    VastaaPoista

Heiss, jätähän ajatuksesi tähän ja vastailen heti kun ehdin! :o)